MJESEC HRVATSKE KNJIGE: Održana radionica pod nazivom „Neobični dnevnik“

1479 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 23. listopada 2018. – U Studijskoj čitaonici Odjela za odrasle Gradske knjižnice Nova Gradiška jučer je u okviru programa obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige održana zanimljiva i kreativna radionica. Radionicu pod nazivom „Neobični dnevnik“ pripremila je i vodila Nada Šerić, profesorica hrvatskog i ruskog jezika, diplomirana knjižničarka, stručna suradnica savjetnica  i voditeljica grupe knjižničara Industrijsko-obrtničke škole Nova Gradiška.

Namjera organizatora, Gradske knjižnice Nova Gradiška i njenih knjižničara, bila je promovirati čitanje, ali i pisanje dnevnika.

-Želimo promovirati, ne samo čitanje dnevničke proze nego i pisanje dnevnika na jednoj osobnoj razini. Dnevnik kao jedna ekspresivna tehnika može nam pomoći u izražavanju svojih osjećaja, ne samo dijeljenja sa sobom nego i dijeljenja s drugima, te pomoći u jednom novom načinu razmišljanja.

Čitanje bez pisanja ne ide kao što ne ide ni pisanje bez čitanja. Čitanje i pisanje jedno drugo povlači. Oni koji puno čitaju, oni i dobro pišu, a samim tim i dobro govore. To su poveznice između te tri djelatnosti za vrijeme školovanja. Ono se može proširiti dalje na ostatak našeg života jer nam pisanje kao jedna interdisciplinarna vještina može pomoći u osobnom razvoju, može pomoći u razvoju kreativnosti, pobuđivanju nekih novih interesa koje do sada nismo poznavali, a koji su bili skriveni. Može nam na kraju krajeva, kada sve uzmemo u obzir, pomaknuti faktor sreće, a samim time i poboljšati način života čak i produljiti život – kazala je prof. Nada Šerić i dodala da je poticanje i motiviranje učenika na čitanje tijekom školovanja dosta zahtjevno uz sve moguće stvari koje ih danas okružuju.

Related Post

PODUZETNIČKI IMPULS 2013.

Autor - 19/02/2013 0
Na sjednici Vlade RH održane dana 24. siječnja 2013. godine usvojen je Program poticanja poduzetništva i obrta PODUZETNIČKI IMPULS za…