Mladost pobijedila Našk (1:0)

814 0

10. travanj 2011. – Danas su nogometaši Mladosti na svome

igralištu u Cerniku pobijedili s minimalnih, ali zasluženih 1:0 solidnu momčad Naška iz Našica. Utakmica je odigrana po sunčanom i vjetrovitom vremenu, pa je to valjda razlog što je lopta bila u mnogo prilika „nestabilna“, tako da je bilo, posebno u početku, mnogo nerezonskih poteza, netočnih dodavanja i promašaja. To je i karakteristika prvih pola sata igre, gdje je bilo nekoliko naizmjeničnih akcija, ali bez završnice. U tom periodu Našičani su ozbiljno prijetili, a Cerničani su adekvatno uzvraćali. Međutim, nije bilo izravne opasnosti po gol jedne i druge momčadi. Najveća prilika stvorila se u 34. minuti kada se Kumić izborio za loptu, došao pred kazneni prostor Naška, na trenutak ostao sam i tada snažno pucao, ali je visoko prebacio vrata. Samo minut kasnije Kulić je oduzeo loptu napadačku gosta i po lijevoj strani pretrčao više od pola igrališta, preko 50 metara i odmah centrirao, ali idealnu loptu cernički napadači nisu uspjeli prihvatiti. U 36. minuti jedna sporna situacija kada je jedan obrambeni igrač Naška u svom kaznenom prostoru igrao rukom, ali sudac nije dosudio najstrožu kaznu. Delagat utakmice na poluvremenu je tvrdio da penala nije bilo. Kako se bližilo poluvrijeme Mladost preuzima terensku inicijativu i stvara u tom periodu nekoliko izglednih prilika, ali bez realizacije.

U nastavku mnogo prekida, sudara i nepotrebne nervoze jer su igrači Naška gotovo svake druge minute ležali na travnjaku. Nije to bila gruba igra Cerničana nego su gostujući igrači ulazili nespretno u duele i obično su nakon toga ostali ležati na tlu. Sve ih je, međutim, spašavao njihov najbolji igrač, a bio je to vratar, koji je obranio makar desetak matnih prilika, kada su Cerničani trebali povesti. Ipak, u 87. minuti je kapitulirao. Dubinsku loptu primio je rekonvalenscent Matej Vlaović i odmah izmijenio dupli pas sa Milom Pavelićem, koji mu je servirao prizemnu i vrlo upotrebljivu loptu, a Matej Vlaović je s oko 7 metara snažno šutirao u mrežu za vodstvo od 1:0, pored vratara Banovića, inače najboljeg igrača Naška, koji je do tada smionim intervencijama spašavao vrata gosta u nekoliko matnih prilika. Od tada Mladost igra rasterećeno, a gosti pokušavaju protunapadima izjednačiti. U zadnjih dvadesetak minuta imali su nekoliko prilika, ali se tada istakao vratar Marko Kao koji je obranio nekoliko vrlo teških lopti. Trener Mladosti Dinko Terzić izmjenama osvježuje momčad, koja je taktički dobrom igrom očuvala minimalno vodstvo i zasluženo pobijedila. Gledajući u cjelini, Cerničani su imali više od igre, bili su dominantniji, stvorili su više prilika, osobito u završnici utakmice, a što nisu realizirali prilike kriv je vratar Našičana koji je pravovremeni intervenirao. Igračem utakmice proglasili smo Mateja Vlaovića, koji je odlučio utakmicom, ali koji je igrao vrlo dobro, iako je nastupio nakon višemjesečne stanke zbog još uvijek do kraja nezaliječene povrede. Najvažnije od svega je pobjeda i 3 nova boda koja Mladost drže u vrhu, uz Podravinu, najvećeg aspiranta za naslov prvaka. Tim više, jer Mladost ponovno u nedjelju igra utakmicu sa imenjakom iz Preloga opet u Cerniku, gdje se ponovno očekuju novi bodovi i pobjeda. Vrijedno je istaći da Cerničani na svome terenu cijelo ovo prvenstvo, jesen i sada proljeće, nisu izgubili prvenstvenu utakmicu.

 

Danas su igrali: Kao 6.5, Mi.Pavelić 6, Kalić 6.5, Juraković 6, Mat. Vlaović 7, Lukšić 6, Kumić 6 (od 85. Marjanović -), Mulac 7, Terzić 6 (od 46. Mar. Vlaović 6), Martinović 6, (od 63. Ma. Pavelić 6), Kulić 6. Trener Dinko Terzić.

Related Post