NA NAGOVOR PRIJATELJA HRVATSKIH BRANITELJA ZVONKO ČULINA PREKINUO ŠTRAJK GLAĐU

522 0

Kakva je to pravna država da jedan Sanader u Remetincu prima 16.000 kuna, a mojoj je obitelji ugrožena egzistencija

NOVA GRADIŠKA, 18. srpnja 2011. – Zvonko Čulina, hrvatski branitelj, dragovoljac Domovinskog rata sa statusom hrvatskog ratnog vojnog invalida i predsjednik Udruge temeljne policije iz Domovinskog rata Brodsko-posavske županije

danas je na nagovor svojih prijatelja branitelja prekinuo štrajk glađu koji je započeo 15. srpnja u vrijeme sahrane generala Đure Brodarca. Čulina je i danas kazao da su generala Brodarca ubili politički vlastodršci. Brodarac je, kazao je Čulina, za vrijeme Domovinskog rata očekivao metak od neprijatelja, a sada je metak dobio od svojih i dodao da su za političke vlastodršce mrtvi branitelji najbolji branitelji.

Nije to jedini razlog zašto se odlučio na štrajk glađu. Revoltiran je položajem hrvatskih branitelja i njihovim manipuliranjem u političke svrhe. Kaže da je dobio podršku od prijatelja hrvatskih branitelja i građana, ali da nije dobio podršku da štrajka glađu. To je i razlog što je prekinuo štrajk glađu i odlučio se na druge načine boriti za rješavanje svog teškog materijalnog položaja i teškog položaja ostalih branitelja i građana.

– Kakva je to pravna država da jedan Sanader u Remetincu može primati mjesečno 16.000 kuna, a mojoj je obitelji ugrožena egzistencija – kaže Čulina.

Čulina je umirovljeni branitelj koji ima mirovinu od 4.700 kuna koju ne prima jer je bio jamac jednom prijatelju koji nije vraćao kredit pa mu cijela mirovina ide na namirenje duga banci. Živi s suprugom, koja je nakon prometne nezgode ostala 80 postotni invalid i dva sina od 19 i 16 godina.

Govoreći o obespravljenim braniteljima Čulina je govorio o razjedinjenosti braniteljske populacije i kritizirao braniteljske udruge, zamjerajući im što su se neke politički angažirale za stranke, a zanemarile interese branitelja.

Na konferenciji za novinare nazočan je bio i branitelj Mladen Kaužljar koji je, iznoseći svoje primjere i natječaje na koje se javljao tražeći posao, govorio o pravnoj obespravljenosti branitelja i natječajima koji se namještaju i u ministarstvima i drugim državnim institucijama, gdje se to, kako je naglasio, ni u kom slučaju ne bi smjelo događati. I on je dao podršku Čulini, ali mu ne odobrava štrajk glađu. On se, kaže, odlučio za pravnu borbu.

Mladen Kaužljar

Related Post

PRIOPĆENJE MARIJANE PETIR

Autor - 13/01/2016 0
Kraljevina Nizozemska je 1. siječnja 2016. godine od Luxembourga preuzela predsjedanje Europskom unijom. To je bio i povod da Odbor…