PIJANE BICIKLISTE I MOTOCIKLISTE POLICIJA PRIVODI U PRITVOR DO OTRIJEŽNJENJA

700 0

19. srpnja 2011. –  Policijski službenici Postaje granične policije

Stara Gradiška, su sinoć, oko 22 sata na graničnom prijelazu Stara Gradiška, na izlazu iz Republike Hrvatske, te oko 23.50 sati u Ljupini, utvrdili da su vozači bicikla i mopeda pod utjecajem alkohola. Kod 44-godišnjeg vozača bicikla utvrđena je koncentracija alkohola u iznosu od 2,25 promila, dok je kod 38-godišnjeg vozača mopeda koncentracija alkohola u organizmu iznosila 1,54 promila, te nije koristio zaštitnu kacigu. Vozači su dovedeni i zadržani u službenim prostorijama do otriježnjenja, te protiv njih slijede prekršajni nalozi, odnosno optužni prijedlozi nadležnom Prekršajnom sudu zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Policijski službenici Policijske postaje Vrpolje su unazad nekoliko dana poduzeli aktivnosti nadzora ugostiteljskih objekata na svom postajnom području. U jednom slučaju su na području općine Donji Andrijevci u ugostiteljskom objektu, zatekli 21-godišnjeg zaposlenika u posluživanju alkoholnih pića pijanim osobama. Protiv njega slijedi prekršajni nalog Prekršajnom sudu zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Na području općine Velika Kopanica i Donji Andrijevci, prilikom obilaska ugostiteljskih objekata, utvrdili su slučajeve kršenja lokalnih propisa o radnom vremenu. Naime, u dva slučaja je potvrđeno da ugostiteljski objekti rade izvan dozvoljenog radnog vremena. Slijedi obavijest o počinjenom prekršaju Ispostavi državnog inspektorata u Slavonskom Brodu zbog povrede odredbi Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti.

Related Post