NOVA GRADIŠKA, 19. srpnja 2011. – Pete ribarsko-lovačke večeri još su se jednom potvrdile kao značajan turistički sadržaj u Novoj Gradiški i gastronomsko zabavna manifestacija na kojoj se, uz dobru glazbu, još bolje jelo i pilo. To joj je uostalom i svrha. Obilje specijaliteta od ribe, divljači i svinjetine bilo je i ove godine na meniju za
koji se pobrinuo Caffe bar „Hubert“, a pripremili već poznati domaći majstori spravljanja gurmanskih delicija od ribe i divljači. Oko Doma „Bešlić“ dva se dana širio ugodan miris pohanog i pečenog šarana, soma i pastrve, šarana na ražnju, kotlovine, ribljeg paprikaša i čobanca.
Branko Bešlić, idejni začetnik i organizator ove manifestacije dobre hrane, glazbe i zabave kaže da je u dvije večeri bilo popunjeno svih 3 tisuće sjedećih mjesta, a bilo je dota i onih koji su došli nešto pojeli, popili i otišli. Zadovoljan je jer je posjet bio bolji nego lani, ali je zato promet bio manji, što objašnjava sa sve manje novca u kućnim budžetima.
Ribarsko lovačke večeri u Novoj Gradiški uvod su u slične manifestacije koje slijede u novogradiškom kraju. U Batrini se tako 22. i 23. srpnja po prvi puta organiziraju Gastro večeri. Prvog dana održati će se natjecanje u kuhanju ribljeg paprikaša, koji će posjetitelji moći kušati, kao i ostale specijalitete od ribe. Bit će i jela s roštilja. Drugi dan posjetitelji će moći uživati u lovačkim specijalitetima i dakako uz glazbu, kao i prvog dana.
Početkom kolovoza održati će se i tradicionalne Ribarske večeri u Davoru, a od 18. do 21. kolovoza u Novoj Gradiški Novogradiško glazbeno ljeto, gdje će se, također uz dobru glazbu, moći doro pojesti i popiti.