NA SILU ŽELJELA UĆI U ŠKOLU: Protiv nastavnice se podnosi optužni prijedlog zbog narušavanja javnog reda i mira 

455 0

SLAVONSKI BROD, 18.  studeni 2021,Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, 33-godišnjakinja  nastavnica likovne umjetnosti koja pred  Osnovnom školom “Vjekoslav Klaić” u Garčinu  narušavala javni red i mir je puštena.  Protiv nje će  biti podnijet optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Priopćenjem se oglasila Policija brodsko-posavska. 

– Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod rano jučer su zaprimili dva poziva za intervencijom na prostoru osnovne škole na području Garačina. U jednom pozivu odgovorna osoba osnovne škole traži dolazak policije budući da dvije osobe ometaju nesmetan ulazak djece na nastavu, dok u drugom pozivu osoba traži dolazak policije jer joj se onemogućava ulazak u školu. Dolaskom policijskih službenika na mjesto događaja obavljen je razgovor s jednom od dojaviteljica, ali je utvrđeno i da 33-godišnjakinja narušava javni red i mir budući da je vikala, galamila i nasilno pokušavala ući u ustanovu, iako je ranije kontrolom ustanove utvrđeno kako ne ispunjava uvjete za ulazak sukladno Odluci o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja državnih dužnosnika, državnih službenika i namještenika, službenika i namještenika u javnim službama, službenika i namještenika u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te zaposlenika trgovačkih društava i ustanova

Nezadovoljna dotadašnjim postupanjem policijskih službenika – koji su prvo upozoravali a potom i izdali naredbu da prestane s narušavanjem javnog reda i mira – 33-godišnjakinja je nastavila narušavati javni red i mir vikom i galamom te su ju policijski službenici uporabom tjelesne snage i sredstava za vezivanje doveli u policijsku postaju na dalje provođenje kriminalističkog istraživanja. U službenim protorijama 33-godišnjakinja je liječnički pregledana te je utvrđeno kako prilikom policijskog postupanja nije ozlijeđena. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, 33-godišnjakinja je puštena te će protiv nje biti podnijet optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. 

U odnosu na uporabu sredstava prisile prema 33-godišnjakinji, obavještavamo kako će sukladno važećim zakonskim odredbama načelnik Policijske uprave donijeti ocjenu opravdanosti i zakonitosti uporabe sredstava prisile.

Related Post

PROVALJENO U GRADSKU UPRAVU

Autor - 16/02/2015 0
NOVA GRADIŠKA – Zbog provale pripadnici Policijske uprave brodsko-posavske su jučer poslije podne i sinoć obavljali očevid u prostorima gradske…