NAGRADA „IVAN FILIPOVIĆ“

824 0

NOVA GRADIŠKA, 20. prosinac 2012. – U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta u srijedu je dodijeljena Državna nagrada “Ivan Filipović” za 2012. godinu za iznimna postignuća u odgojno-obrazovnom području.

Godišnju nagradu „Ivan Filipović“ dobio je i Mato Šimunović iz OŠ „Ivan Goran Kovačić“ Staro Petrovo Selo.

 

Ovaj vrsni pedagog tako je u svoju riznicu brojnih priznanja dodao još jedno. Podsjetimo da je 2002. godine, u povodu Svjetskog dana učitelja, na prijedlog Županijskog ureda za prosvjetu, proglašen najboljim učitelje u Brodsko-posavskoj županiji. U povodu Dana općine Staro Petrovo Selo 2005. godine uručeno mu je i općinsko priznanje.

 

Mato Šiminović je svoja brojna priznanja zaslužio za dugogodišnji uspješan rad u oblasti tehničkog stvaralaštva, posebno u prometnoj kulturi. Zaslužan je što se ime petrovoselske osnovne škole pročulo u županiji, Hrvatskoj i Europi. Razlog su rezultati koje su učenici te škole godinama postizali na županijskim, državnim i europskim natjecanjima iz prometne kulture. Petrovoselcima nije bilo premca ni u Županiji ni u Hrvatskoj, a ni u Europi.

Prema odluci Odbora ove su godine nagradom za životno djelo nagrađeni umirovljeni profesor pedagogije Ivo Karač i prof. dr. sc. Ladislav Bognar.

 

Godišnjom nagradom u području osnovnog školstva nagrađeni su Ksenija Rumora, Branka Copić, Mato Šimunović, Karmen Hlad i Dijana Nazor, a u području srednjeg školstva Stjepan Brlas, Lilijana Radobuljac i Ivanka Dlaka.

 

Nagrade su uručili ministar znanosti, obrazovanja i sporta dr. sc. Željko Jovanović i predsjednik Odbora za dodjelu Državne nagrade “Ivan Filipović” prof. dr. sc. Valter Boljunčić.

 

Nagrada „Ivan Filipović“ je hrvatska državna nagrada koja se dodjeljuje posljednjega mjeseca u godini za životno djelo u području predškolskog odgoja, u osnovnom, srednjem i visokom školstvu, znanstvenom i stručnom radu. Nagradu Ivan Filipović dodjeljuje Republika Hrvatska, odnosno Odbor nagrade “Ivan Filipović”, a priprema Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, za značajna ostvarenja u odgojno-obrazovnoj djelatnosti. Predstavlja najviše priznanje djelatnicima u odgoju i obrazovanju.

Related Post

DJEČJI VRTIĆ „VJEVERICA“

Autor - 04/04/2014 0
STARO PERTROVO SELO, 4. travnja 2014. – U sklopu projekta „Čitajmo djeci“ u dječjem vrtiću „Vjeverica“ organizirali smo aktivnosti na…