UNATOČ KRIZI

812 0

STARO PETROVO SELO, 4. studeni 2012. – Ova će godina u općini Staro Petrovo Selo biti zabilježena kao godina sa do sada najvećim investicijama i završetku ranije započetih radova na području općine. Za Dan općine je stavljen u

upotrebu magistralni cjevovod kroz naselja Godinjak , Staro Petrovo Selo i Vrbova i stvoreni uvjeti da se građani mogu priključivat na vodovod, što je zbog suše koja se ponavlja već nekoliko godina bilo veoma značajno.

 

Tijekom 2012. godine, a na osnovi kandidature iz prijašnjih godina, ušlo se o u realizaciju dva projekta s Fondom za zaštitu okoliša, koje Fond financirao sa 54 posto, a Općina sa 46 posto ukupnih sredstava. Radi se o dva kapitalna objekta i to obnovi Društvenog doma Staro Petrovo Selo u vrijednosti od oko 2 milijuna kuna i obnovi zgrade Općine Staro Petrovo Selo u vrijednosti radova od milijuna kuna.

 

-Do kraja 2012. godine radovi će biti završeni i objekti stavljeni u funkciju. Značajno je to za uvjete rada općinske uprave i ostalih korisnika općinske zgrade, te korisnika društvenog doma koji koriste i svi građani Starog Petrovog Sela i drugih mjesta za svadbe i druga okupljanja i događanja.

 

Pri kraju je i projekt koji se nekoliko godina nastoji realiztirati, a to je rekonstrukcija Vinogradske ulice u Starom Petrovom Selu, koju ljudi uvijek spominju kao cestu Staro Petrovo Selo – Starci. Vrijednost investicije je bila 2,2 milijuna kuna koje su osigurali Ministarstvo regionalnog razvoja i Općina Staro Petrovo Selo u odnosu financiranja 60 naprama 40 posto – kaže općinski načelnik Željko Kočijašević.

 

Dodajmo da je napravljen je i velik pomak u rješavanju problema imovinsko pravnih odnosa nužnih za izgradnju kanalizacijskog sustava u Starom Petrovom Selu. Napravljeni su projekti, ishođene dozvole za odvodnju i biljni pročistač otpadnih voda koji je pilot projekt za Hrvatsku. Općina će, kako se očekuje do kraja 2012. godine raspisat natječaj za izvođenje radova. Vrijednost kanalizacijskog sustava je oko 5,5 milijuna kuna, a pročistača 1,7 milijuna kuna. Hrvatske vode će osigurati 90, a Općina Staro Petrovo Selo 10 posto sredstava.

OPĆINSKA ZGRADA

DRUŠTVENI DOM

VODOSPREMA

CESTA U STARCIMA

Related Post

Novi inventar za vrtić

Autor - 14/02/2012 0
STARO PETROVO SELO, 14. veljače 2012. – Prošle je godine dovršena obnova zgrade Dječjeg vrtića. Prigodno je vrtić otvoren za…

ŠESTA ŠVARGLIJADA U HRVATA

Autor - 15/01/2013 0
STARO PETROVO SELO, 15. siječanj 2013. – Udruga proizvođača izvornog slavonskog kulina „ KULIN BEĆARAC“ organizira 26. siječnja tradicionalnu šestu…