NAJAVLJUJE GRADONAČELNIK: Nakon tribine na nogometnom igralištu se postavljaju tartan atletska staza, reflektori za noćne utakmice i veliki semafor  

676 0

Tekst Franjo Samardžić, Foto Jakša Samardžić

 

NOVA GRADIŠKA, 25.  studeni  2023. – Stvaranje uvjeta za bavljenje sportom i rekreacijom što većeg broja mladih i rekreativaca jedno je od opredjeljenja sadašnje gradske vlasti. Potvrđuje to Sportski centar „Ivo Petranović“ koji se svake godine obogaćuje novim sadržajima. Prošle godine završena je izgradnja dugo čekanih gradskih bazena, a ove godine sredstva su usmjerena na nogometno igralište NK „Sloga“.

 -Budući da imamo afiniteta prema sportu i sportašima, prema nogometu i ljudima koji vole sport uložili smo oko 5 milijuna kuna za  izgradnju nove tribine – kaže  gradonačelnik Vinko Grgić i najavljuje raspisivanje natječaja i javnu nabavu za postavljanje atletske tartan staze u vrijednosti od 340.000 eura, šest stupova sa reflektorima za noćne utakmice i veliki semafor.

Dodajmo, grad Nova Gradiška i Ministarstvo turizma i sporta potpisali su 25. rujna ugovor o sufinanciranju rekonstrukcije atletske staze u iznosu od 132.476 eura. Projektom su obuhvaćeni radovi rekonstrukcije atletske staze i atletskih borilišta kako bi se  sportašima i rekreativcima, a posebno djeci i mladima pružila mogućnost za bavljenje sportom i rekreacijom. 

Dodajmo da se najavljuje izgradnja zatvorenih gradskih bazena koji bi radili cijele godine.

Related Post