Napokon parkirališna mjesta za automobile kod gradskog groblja 

3353 0

Uz kružni tok kod bunkera izgradit će se 320 metara ceste, 200 metara pješačkih staza, riješena odvodnja i  izgraditi potporni zid s ogradom prema Šumetlici koju će postaviti djelatnici Eko-Konga. Tu je i 25 dugo traženih  parkirališnih mjesta

 

Autor Franjo Samardžić , Foto Jakša Samardžić

 

NOVA GRADIŠKA,  18. ožujka 2023. – Uređenjem Željezničke ulice do Ulice Gaj novogradiško groblje napokon će dobiti parkirališna mjesta za automobile. Radovi su u tijeku, a ugovor s izvođačem radova Grad je potpisao 7. prosinca prošle godine. Odgovarajući na vijećnički pitanje Sare Šefer, gradonačelnik Vinko Grgić  je naveo da je projekt vrijedan 3.754.000 kuna i nabrojao radove koji će se obaviti do 26. travnja kada će ova ulica biti u cijelosti modernizirana. 

     Uz kružni tok kod bunkera izgradit će se 320 metara ceste, 200 metara pješačkih staza, riješena odvodnja i izgraditi potporni zid s ogradom prema Šumetlici koju će postaviti djelatnici Eko-Konga.  Tu je i 25 dugo traženih parkirališnih mjesta. 

   Duže vrijeme građani traže da se izgradi dvorana za pogrebne ceremonije, za koju je, kako kaže gradonačelnik, projekt nazivajući ga velikim, već napravljen. Izražava zadovoljstvo što će se napokon završiti Željeznička ulica i izgraditi nužna komunalna infrastruktura, ali nije zaboravio reći da gradsko groblje treba dodatno uređivati. Eko-Kongu su tako ove godine povećana sredstva za uređenje pješačkih staza i sadnju novog zelenila. 

  

Related Post