NARODNA KNJIŽNICA I ČITAONICA „GRIGOR VITEZ“ GORNJI BOGIĆEVCI

724 0

GORNJI BOGIĆEVCI, 19. ožujak 2014. – Dana 17.ožujka 2014. održana je 2. radionica „Zajedno u radu i igri“ za djecu pod nazivom „Imam prava, ali i odgovornosti“ i roditelje pod nazivom „Prava djece“

u sklopu projekta „Gradimo zajednice-prijatelje djece“.

 

Radionica je održana u Narodnoj knjižnici i čitaonici „Grigor Vitez“ s početkom u 9.00 sati, a organizirao ju je Europski dom Slavonski Brod u suradnji s Učiteljskim fakultetom u Osijeku i Udrugom Leptir iz Donjih Andrijevaca, partnerima na projektu „Gradimo zajednice – prijatelje djece“.

 

Radionica za roditelje započela je zabavnom igrom za upoznavanje. Tema ove radionice bila je Prava djece. Roditeljisu u parovima uz pomoć slikovnih kartica sa simbolima prava djece pokušali odgonetnuti o kojem se pravu radi, potom su odgovore usporedili s Konvencijom o pravima djeteta. Uslijedila je prezentacija o navedenoj temi. Nakon kraće pauze, roditelji su se podijelili u tri skupine radeći aktivnost dijamantnog rangiranja prava djece. Svaka skupina je potom izabrala svoju predstavnicu ili predstavnika koji su objasnili način na koji su se dogovarali i obrazložili poredak prava. Roditelji su sa zadovoljstvom sudjelovali u svim aktivnostima.

Dječja radionica provedena je na istu temu – Imam prava, ali i odgovornosti. Osim što su se družila i igrala, djeca su kroz slikovnicu i slikovne kartice upoznata s pravima djece, a izradili su i veliki plakat ukrašen „balonima“ ispunjenim porukama o pravima djeteta.

 

Radionicu za roditelje moderirala je i vodila odgojiteljica Ivana Škripek Kladarić, a radionicu za djecu volonterka učiteljica Lovorka Kovačević Poletto koja je pohađala radionice „Izazovi u odgoju i obrazovanju za ljudska prava djece predškolskog uzrasta”, organizirane za studente i prosvjetne djelatnike, također održane u sklopu projekta „Gradimo zajednice – prijatelje djece“.

 

Sljedeća radionica održat će se u ponedjeljak, 24. ožujka 2014. godine ( za djecu pod nazivom „To sam ja“ i za roditelje pod nazivom „Dječja igra“ ).

 

Nadolazećim radionicama vesele se i mali i veliki, i djeca i roditelji jer svaka nova radionica donosi nam nova životna bogatstva i nove prekrasne zajedničke trenutke druženja i igre.

 

Autor Jasminka Klarić

Related Post

DAN OPĆINE GORNJI BOGIĆEVCI

Autor - 09/06/2014 0
Za humanitarni rad i svesrdnu pomoć u najtežim trenucima progonstva i povratka najveće općinsko priznanje su dobili Franjica i Dragutin…