NAŠA BOLNICA: Grad Nova Gradiška i 10 općina doniralo Bolnici 600.000 kuna

1444 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 16. ožujka 2021. – Borislav Vidošić, vršitelj dužnosti novogradiškog gradonačelnika, Velimir Paušić, Aca Vidaković, Pavo Klarić, Zvonimir Karlik, Vitomir Žakić, Zlatko Aga, Igor Jurišić, Nikola Denis i Ivan Šmit, načelnici općina Stara Gradiška, Okučani, Gornji Bogićevci, Dragalić, Cernik, Vrbje, Rešezati, Staro Petrovo Selo i Nova Kapela, danas u uredu dr. Josipa Kolodzieja, ravnatelja novogradiške Opće bolnice i u nazočnosti potpisali župana Danijela Marušića, potpisali ugovor o financijskoj potpori kojim Bolnici doniraju ukupno 600.000 kuna. Svaka od Općina donira po 50.000 kuna, a Grad Nova Gradiška 100.000 kuna.

– Okupili smo se Uprava bolnice zahvali jedinicama lokalne samouprave sa zapadnog dijela Brodsko-posavske županije, koje unazad nekoliko godina doniraju značajna sredstva za funkcioniranje novogradiške bolnice, odnosno obnovu pojedinih odjela. Ove smo godine planirali financijska sredstva uložiti u obnovu rodilišta. S obzirom na tešku situaciju s pandemijom COVID-19 i potrebu renoviranja zgrade stare bolnice, sredstva smo prenamijenili za uređenje COVID odjela. Želim se zahvaliti na iskazanoj solidarnosti i potpori koje sve jedinice lokalne samouprave iskazuju našoj ustanovi. Želim zahvaliti i našem osnivaču Brodsko-posavskoj županiji i županu Danijelu Marušiću ulaganjima u novogradišku bolnicu.

Nažalost, kroz naš COVID odjel je do sada prošlo više od 300 pacijenata, gotovo svi su imali potrebu biti na respiratorima. Više od 40 ljudi je preminulo uslijed epidemije koronavirusa. Moram reći da bi broj preminulih bio značajno veći da nije bilo financijske potpore Općina i Grada i ulaganja u opremu. Želim istaknuti da već treću godinu doniraju financijska sredstva našoj bolnici. Nadam se da će se ova uspješna suradnja nastaviti – rekao je ravnatelj Opće bolnice Nova Gradiška dr. Josip Kolodziej.

– U ime osnivača, Brodsko-posavske županije, želim zahvaliti svim načelnicima općina, te zamjeniku gradonačelnika Grada Nova Gradiška na donaciji, jer su ova ulaganja itekako bitna. Ovo je dokaz da treba surađivati bez obzira na to tko je osnivač i tko vodi bolnicu. Zahvaljujem se svim ovim ljudima jer su ulaganja itekako bitna i siguran sam da su na taj način spasili mnoge živote. Želim zahvaliti i ravnatelju novogradiške bolnice dr. Josipu Kolodzieju i njegovim suradnicima jer je bolnica jedno veliko gradilište. Preko 80 milijuna kuna je uloženo je u novogradišku bolnicu, a to ne bi bilo moguće da nemamo ljude koji na dobar način vode Bolnicu – rekao je zadovoljno župan Danijel Marušić.

U ime načelnika općina, ravnatelju dr. Josipu Kolodzieju i svim djelatnicima bolnice zahvalio se Pavo Klarić, načelnik Općine Gornji Bogićevci, a u ime Grada Nova Gradiška Borislav Vidošić, ističući napore koje u teškim uvjetima pandemije koronavirusa ulažu u zaštitu zdravlja ljudi. Čestitali su ravnatelju i njegovom timu.

Related Post

NEŠTO BESPLATNO

Autor - 28/08/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 28. kolovoz 2012. – Narodni trgovački lanac nije uspio u Novoj Gradiški. Prazne police i lokot na vratima…