NE PROPUSTITE: IZLOŽBA FOTOGRAFIJA GORANA DORIĆA

1959 0

NOVA GRADIŠKA – Gradonačelnik Vinko Grgić sinoć je  u  novom izložbenom prostoru u zgradi gradske uprave (ulaz iz ulice Karkla Dieneša) otvorio izložbu fotografija Gorana Dorića. Izložba je to koju  u narednih mjesec dana svakako doći i pogledati.

O autoru su predstavili gradonačelnik Vinko Grgić i Željko Grganić, predsjednik  Foto kluba „F4“ Nova Gradiška.  Istaknuli su  kako  ga je trebalo punio nagovarati da se predstavi samostalnom izložbom.

-Izložba je presjek njegov og stvaralaštva. Njegov interes  je vezan za prirodu. Goran je jedan od rijetkih sretnika koji je uspio spojiti ljubav prema poslu i ljubav prema hobiju. Na poslu je u šumi, a kada je za fotoaparatom opet je u šumi- kazao je Željko Grganić.

-Ove fotografije su  zaista umjetničko djelo. Nastajale su od prije 13 godina kada je Goran kupio fotografski aparat  i otkrio sebe. Ja sam jedan od onih koji ga znaju  dugi niz godina. Ista smo generacije, prošli smo srednjoškolske i fakultetske dane. Uvijek smo znali da Goran ima velik potencijal koji je  bio zatajan. Čekali smo kada će eksplodirati. Prvi put je eksplodirao na fakultetu. Od nas 36 učenika Gimnazije iz istog razreda    diplomiralo je 30, a prvi koji je diplomirao je bio Goran.

Grad otvara jedan novi prostor  da bude  dom kvalitetnih umjetnika i kvalitetnog rada, literature, slikarstva,  fotografije, glazbe ili nešto drugo.Otvaramo ga jednom vrhunskom izložbom za sve – kazao je gradonačelnik Vinko Grgić.

GORAN DORIĆ   je rođen 5. studenoga 1972. godine  u Novoj Gradiški. Šumarski fakultet završava  u Zagrebu 1996. godine. Od 1977. godine radi u Šumariji Stara Gradiška kao revirnik. Uživa na mjestu revirnika  jer mu omogućuje svakodnevni boravak u šumi. 24. veljače 2004. godine kupuje prvi fotoaparat  kojim pokušava zabilježiti  neponovljive trenutke  provedene u šumi i oko nje.

Veliki je ljubitelj prirode, tako da i svaki slobodni trenutak  provodi u njoj. Posebno uživa u pronalaženju   i upoznavanju prirodnih  i povijesnih znamenitosti  svoga zavičaja iu domovine.  Od 2005.  godine redovito  sudjeluje na Bjelovarskom salonu fotografije „Šuma okom šumara“ gdje ostvaruje vrlo zapažene rezultate, u prosjeku svake godine po jednu nagradu.

Sudjeluje na zajedničkim gostovanjima  izložbe „Šuma okom šumara“ u Helsinkiju i New Yorku. Fotografije su mu često prisutne  na kalendarima Hrvatskih šuma , časopisu Hrvatske šume, Šumarskom listu, lokalnim novinama i portalima.  Sudjeluje na više fotografskih natječaja  (National geographic –  fototalent, Minijature – Beli Manastir, Foto salom Čakovec, Tourphoto, Color – Rijeka, Hrvatski fotosavez . Osvaja i nagrade. Najveći  i ujedno najdraži mu je uspjeh, kao gostovanja  izložbe  „Šuma okom šumara“ u Novoj Gradiški, osnivanje Foro kluba f4.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Related Post