Uhvaćena „stručnjakinja“ za novčanike u platnenim torbama, ruksacima i torbicama

1467 0

SLAVONSKI BROD, 6. lipnja 2019. -Operativni rad policijskih službenika Policijske uprave brodsko-posavske, ponovno je rezultirao uspješnim otkrivanjem i hvatanjem počinitelja imovinskih kaznenih djela, kojom prilikom je riješeno sedam kaznenih djela (šest kaznenih djela krađe i jedno kazneno djelo teške krađe).
Naime, policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjakinjom na okolnosti počinjenja šest kaznenih djela krađe. Policijski službenici Postaje granične policije Vrpolje dovršili su kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teške krađe, a koji je uhvaćen u suradnji sa policijskim službenicima Policijske postaje Vinkovci.
U Slavonskom Brodu je utvrđeno, da je 41-godišnjakinja, od 31. svibnja do 4. lipnja, krala novčanike od građana i to u šest navrata na raznim mjestima na području Slavonskog Broda (Trg pobjede, gradska tržnica, Štampareva, Cesarčeva, naselje Slavonija).
Na takav način vlasnici (četiri žene u dobi od 80, 71, 65, i 51, te tri muškarca u dobi od 86, 83 i 39), oštećeni su za nekoliko tisuća kuna.
Osumnjičena je novčanike sa osobnim dokumentima i drugim predmetima u dva slučaja ukrala iz platnenih torbi, u dva slučaja iz ruksaka koje su osobe imale na leđima, te u dva slučaja iz otvorenih torbica.
Svoje otuđene novčanike su naknadno pronašli 86-godišnjak, 80-godišnjakinja i 39-godišnjak, iz kojih je otuđen novac, dok su se dokumenti i drugi predmetni nalazili u unutrašnjosti novčanika.
Policijski službenici protiv 41-godišnjakinje i podnose posebna izvješća kao dopune kaznenim prijavama Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Related Post