NEMA OPROSTA: Mjesec dana zatvora i novčana kazna od 14.300 kuna za „vozača“ koji je počinio više prometnih prekršaja

1566 0

Prometnu nesreću u Godinjaku izazvao je 27-godišnjak koji je upravljao neregistriranim i tehnički nepregledanim mopedom, prije stjecanja prava na upravljanje, bez zaštitne kacige na glavi i s 1,0 promila alkohola u organizmu, a potom pobjegao

NOVA GRADIŠKA, 13. svibnja 2019. -Unatoč naporima koje Policija ulaže da bi uvela više reda u prometu i potaknula na veću odgovornost sudionike u prometu iz dnevnih izvješća Policijske uprave brodsko-posavske svakodnevno je vidljivo da postoje vozači koji ne haju za upozorenja i čine najteže prometne prekršaje koji su često i razlozi prometnih nesreća. Možda bi se ponekad vozačima moglo progledati kroz prste zbog nekog počinjenog prekršaja, ali kada vozač odjednom naniže cijeli niz ozbiljnih prekršaja onda tu nema oprosta. Policija protiv njega podnosi optužne prijedloge, a Općinski sud u žurnom postupku, kako je to slučaj u posljednje vrijeme, ga kažnjava zatvorom i novčanom kaznom.
Jedan takav slučaj dogodio se u Godinjaku 10. svibnja. Oko 17.15 sati, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom, koju je prouzrokovao 27-godišnjak, počinivši pritom više prometnih prekršaja. Naime, 27-godišnjak je upravljao neregistriranim i tehnički nepregledanim mopedom, prije stjecanja prava na upravljanje, bez zaštitne kacige na glavi i s 1,0 promila alkohola u organizmu. U vožnji je udario u osobni automobil, kojim ga je u tom trenutku pretjecala 28-godišnjakinja, te je pobjegao ne razmijenivši podatke o sebi i vozilu sa oštećenom 28-godišnjakinjom. Policija ga je ubrzo pronašla i zadržala u policiji do otriježnjenja. Policijski službenici su potom 27-godišnjaka uz optužni prijedlog predali u Općinski sud na žurni prekršajni postupak, gdje mu je sudac odredio jednomjesečni zatvor i novčanu kaznu od 14.300 kuna.

Related Post