NEPRILAGOĐENA BRZINA: U tri prometne nesreće tri osobe teško i dvoje lakše ozlijeđeno

1378 0

NOVA GRADIŠKA / OKUČANI / SLAVONSKI BROD – Na županijskoj cesti, u blizini Nove Gradiške, dana 19. travnja, oko 20.10 sati, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena, a druga osoba je lakše ozlijeđena. Očevidom je utvrđeno, da je osobnim automobilom i prije stjecanja prava na upravljanje, upravljao 25-godišnjak, koji je dolaskom na most i ulaskom u zavoj, zbog neprilagođene brzine, izgubio nadzor nad upravljačem, udario u rubni kamen i sletio na kosinu mosta. U ovoj prometnoj nesreći, vozač je teško ozlijeđen dok je 22-godišnji suvozač lakše ozlijeđen.
Dana 20. travnja, oko 9.15 sati, u Okučanima, 57-godišnjakinja je upravljajući osobnim automobilom, zbog neprilagođene brzine, izgubila nadzor nad upravljačem, zahvatila travnatu površinu te s vozilom sletjela u kanal, udarivši u betonski kolni ulaz. Pritom je vozačica teško ozlijeđena, te joj je liječnička pomoć ukazana u bolnici u Novoj Gradiški.
U Svačićevoj ulici, u Slavonskom Brodu, dana 21. travnja, oko 11.40 sati, dogodila se prometna nesreća, na način da je 22-godišnjak, zbog nepropisne brzine, udario u 69-godišnjeg biciklistu, te potom u rasvjetni stup. Pritom je 22-godišnjak teško ozlijeđen, dok je biciklista lakše ozlijeđen. Policijski službenici protiv svih počinitelja prekršaja podnose odgovarajuće prekršajne prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

POJAČANI POLICIJSKI NADZORI PROMETA
U vremenu od 15. do 21. travnja, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, prilikom nadzora prometa, utvrdili su 377 prometna prekršaja. Od toga je najviše prekršaja (151) nepropisnih brzina. Najvećom brzinom od 242 km/h, autocestom A3 (21. travnja, oko 20.44 sati), jurio je 45-godišnjak (državljanin Bosne i Hercegovine), Audijem (njemačkih registracijskih oznaka), dok se kroz naselje Garčin, nepropisnom brzinom od 92 km/h, kretao 32-godišnjak, upravljajući osobnim automobilom. Utvrđen je 41 prekršaj nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 31 prekršaj korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način, te je 13 vozača bilo pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola od 2.29 promila, očitana je u organizmu 39-godišnjeg bicikliste u Slavonskom Brodu.
Policijski službenici nastavljaju i dalje pojačano nadzirati promet, te skreću pozornost svim sudionicima u prometu na oprez i poštivanje prometnih propisa.

Related Post