Uhvaćeni u dilanju droge, napali policajce i žurno dobili mjesec dana istražnog zatvora

1652 0

Nakon ponuđenog mita tri muške osobe odupirale su se uhićenju i napale policajce. Policijski službenici i 22-godišnjak su lakše ozlijeđeni

SLAVONSKI BROD – Dana 19. travnja, u Slavonskom Brodu, tri muške osobe su napale i sprječavale dva policijska službenika u obavljanju njihovih policijskih zadaća.
Dovršenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su policajci (u dobi od 23 i 28), prilikom obavljanja redovitih policijskih aktivnosti, sprječavanja zlouporabe droga, uhvatili dvije mlađe muške osobe u konzumaciji i nuđenju opojnih droga na trošenje drugoj osobi.
Potvrđeno je, da se radi o 19-godišnjaku i 22-godišnjaku, od kojih je mlađi policijskim službenicima ponudio mito, što su policajci odbili, te su pritom od osumnjičenika oduzeli 0.1 gram opojne droge kokain.
Osumnjičenici su se opirali uhićenju, davši se u bijeg, no policajci su ih sustigli. Potom je 44-godišnjak fizički napao policijskog službenika, te tako osumnjičenicima omogućio daljnji bijeg, koje su policajci opet sustigli. Osumnjičeni su se i dalje opirali uhićenju, postali agresivniji, te napali policajce, udarajući ih rukama i nogama, no ipak su uhićeni.
Policijski službenici i 22-godišnjak su lakše ozlijeđeni.
Policijski službenici su 19-godišnjaka, 22-godišnjaka i 44-godišnjaka uz kaznene prijave za kazneno djelo napad na službenu osobu, a protiv 19-godišnjaka za kaznena djela omogućavanja trošenja droga i davanja mita, predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, te mjerodavnom Županijskom državnom odvjetništvu kojom prilikom je 20. travnja, nakon prvog ispitivanja 44-godišnjak pušten, dok je sudac istrage 19-godišnjaku i 22-godišnjaku odredio jednomjesečni istražni zatvor.
Policijski službenici su ih nakon toga prepratili i predali u zatvor u Požegi.

Related Post