NG CoolTura – FESTIVAL KREATIVNOSTI

1003 0

NOVA GRADIŠKA, 19. ožujak 2016. – Sastavni dio sadržaja NG CoolTura – Festivala kreativnosti jučer je prostoru Turističke zajednice (knjižara Buer) otvorena izložba fotografija.

Izložbu su pripremili Foto klub F4 i Zajednica tehničke kulture, a autori fotografija su učenici Gimnazije Nova Gradiška. Fotografije su nastale tijekom rada foto radionice koju je organizirao Foto klub F 4. U radu radionice su sudjelovali i ljudi iz Hrvatskog foto saveza koji je financirao cijeli projekt jer Gimnazija za tu svrhu nije imala novac.

Učenici su dobili tri slobodna dana, a snimalo se na Posavskoj poučnoj cesti i u Eko-etno selu Stara Kapela. Prva izložba fotografija nastalih u toj radionici bila je postavljena u Gimnaziji.

Da je među učenicima bilo i onih koji imaju, kako je kazao Željko Grganić, predsjednik Foto kluba F 4, oko za fotografiju, svjedoči pet fotografije koje se bile u postavu fotografija na retrospektivnoj izložbi koju su Zajednica tehničke kulture i Hrvatski foto savez organizirali u povodu 10 godina radionica Hrvatskog foto saveza. Jedna fotografija bila je i među pet fotografija koje su predstavljale rad radionica iz cijele Hrvatske na svjetskoj manifestaciji mladih.

Foto radionica organizirana za učenike Gimnazije pokazala je svoju opravdanost i svrhu. Moguće da je ona posljednja radionica organizirana u nekoj od škola. Nije problem u volontiranju članova Foto kluba F4 već u novcu potrebnom da se radionica organizira.

-To je vjerojatno bio početak i kraj našeg rada s djecom u Novoj Gradiški. Nadam se da će se vremena promijeniti. Trebaju sredstva jer što vrijedi organizirati radionicu ako na kraju nema novca za pripremiti izložbu i javnosti pokazati fotografije – kaže Željko Grganić.

Related Post

IZLOŽBA GORDANA BJELIĆA

Autor - 17/10/2015 0
NOVA GRADIŠKA – Naziv je izložbe filmskih plakata Gordana Bijelića, akademskog slikara-grafičara otvorene 16. listopada u prostoru bivše robne kuće,…

IZLOŽBA PORTRETA IVICE BLAGOVIĆA

Autor - 17/05/2016 0
NOVA GRADIŠKA, 17. svibnja 2016. – “Autor, gost i domaćin”, tako se ukratko predstavio Ivica Blagović, slobodni umjetnik, rođeni Novogradiščanin…