HSP ANTE STARČEVIĆ

909 0

NOVA GRADIŠKA, 29. lipnja 2016. – Jučer je u restoranu Maksimilijan otvorena izložba slika Ivana Došlića. Izložbu je organizirao HSP AS Brodsko-posavske županije, a postavio Ozren Romanjek.

Prigodna je to izložba postavljena povodom Dana državnosti i 25. obljetnice ustroja 108. brigade HV-e Slavonski Brod, čije je autor bio pripadnik. Na otvaranju o autoru su govorili čelnici HSP AS Tomislav Vlajnić i Dario Marenić.

Istaknuli su zadovoljstvo što se može prisustvovati nečemu drugom osim suhoparne politike.

-Naše članstvo čine ljudi koji se bave i slikarstvom, koji su branitelji i koji su svoj životni izričaj našli u lijepoj djelatnosti. Dio prelijepih slika Ivana Došlića bit će iduća tri tjedna izložen u prostoru restorana Maksimilijan. Veseli me ovo likovno druženje, pogotovo što je ova izložba primljena kao ugodno iznenađenje u našem gradu. Hrvatski branitelji zaslužuju pažnju javnosti pa i ova izložba i njen autor – kazao je Dario Marenić.

– U svojim radovima preciziranim oblicima predstavljam najdublje osjećaje. Unutarnji svijet prenosim u svoje kompozicije dajući im nove prostorne oblike. Iskreno se nadam da će u mojim gestama početne igre svjetlosti i sjena, svaki promatrač prepoznati moju poruku te da će ju razumjeti i prihvatiti – navodi autor Ivan Došlić.

Ivan Došlić imao je samostalne izložbe u Varaždinu, dvorcu Maruševac, Slavonskom Brodu, Zagrebu, Virovitici i Đurđenovcu, te stotinjak skupnih izložbi u Hrvatskoj, Češkoj, Mađarskoj, Bosni i Hercegovini, Slovačkoj i Srbiji.

Ivan Došlić rođen je u Novoj Gradiški, a ljubav i zanimanje za likovno izražavanje pokazuje već u osnovnoj školi. Dragovoljac je Domovinskog rata, a 1995. godine aktivno se počinje baviti slikarstvom i pisanjem.

Na otvaranju izložbe pročitao je jednu svoju pjesmu, a nekoliko domoljubnih pjesama pročitala je novogradiška pjesnikinja Evica Kraljić.

Related Post

DOM KULTURE

Autor - 09/07/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 9. srpanj 2014. – Presjek 30. godišnjeg stvaralaštva Predraga Lešića pokazan je izložbom ovog akademskog slikara otvorenom u…