XIX. LIKOVNA KOLONIJA „PETROVIĆ-REŠETARI“

1218 0

REŠETARI, 12. lipnja 2016. – Jučer jer u organizaciji KLD „Rešetari“ i njegove Likovne grupe održana XIX. Međunarodna likovna kolonija „Petrović – Rešetari“. Okupili su se slikari iz Hrvatske, a došli su i gosti iz Makedonije.

Više slikara koji nisu mogli doći poslati će svoje slike za fundus Galerije „Petrović“. Dragi gosti ove su godine bili predstavnici Makedonsko-hrvatskog društva iz Tetova.

-Do sada je u Rešetarima bilo nekoliko stotina slikara. U fundusu buduće Galerije je oko 700 slika i osamdesetak skulptura koje do likovne kolonije naredne godine želimo izložiti kao stalni postav kiparskih radova naših članova i kopara koji su bili sudionici Likovne kolonije. U Rešetarima su bili slikari iz Meksika, Kine, Srbije, Mađarske, Sčlovenije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine – kaže Ivan De Villa, predsjednik KLD „Rešetari, koji je na otvaranju likovne kolonije pozdravio okupljene slikare.

Slikare su pozdravili Tihomir Batalo, ravnatelj OŠ „Ante Starčević“ i Ivo Sedlaček, predsjednik Mjesnog odbora Rešetari. Govorili su o povezanosti škole i lokalne zajednice s aktivnostima koje organizira KLD „Rešetari“.

Bilo je to uspješno slikarsko druženje i još jedan doprinos afirmaciji kulturnog života u Rešetarima.

Related Post

UDRUGA STVARATELJA U KULTURI

Autor - 05/12/2015 0
NOVA GRADIŠKA, 5. prosinac 2015. – Udruge stvaratelja u kulturi grada Nova Gradiška povodom Dana grada i blagdana Bezgrešnog začeća…