IZLOŽBA PORTRETA IVICE BLAGOVIĆA

1249 0

NOVA GRADIŠKA, 17. svibnja 2016. – “Autor, gost i domaćin”, tako se ukratko predstavio Ivica Blagović, slobodni umjetnik, rođeni Novogradiščanin (živi u Puli), a poklonio nam je zanimljivu izložbu kojom dominiraju portreti.

Postavljena je u izlogu nekadašnje urarske radnje u samom centru Nove Gradiške. Kako je istaknuo, izložba je rezultat suradnje s Udrugom stvaratelja u kulturi grada, koja traje već tri godine.

 

-Posjetio sam izložbu članova Udruge stvaratelja u kulturi u predbožićno vrijeme u crkvi sv. Terezije Avilske gdje sam upoznao Evicu Kraljić, Alojza Cindrića i nastavio kontakte s njima. I onda se rodila ideje, koju su upravo oni potakli, da i ja prezentiram svoje radove. Izloženo ih je 20-ak u tehnici “poentilizam” (u tušu), a inače radim i u ugljenu, suhim pastelama, ali uglavnom tušem koji mi je i najdraži. Ovdje sam izložio portrete uglavnom glumaca, ima nešto animalnih motiva, prirode. Nadam se da ovo neće biti prva i zadnja izložba u NG. Kada budem ponovno imao što “reći,” doći ću opet – istaknuo nam je Ivica Blagović.

 

Član je Medulin-arta, grupe koja, među ostalim, okuplja i likovnjake, dobio je 2015. godine u Rovinju Pohvalnicu i od Hrvatskog sabora kulture.

Related Post