KONFERENCIJA ZA NOVINARE HDSSB-a

1154 0

HDSSB traži da se poštuje volja građana iskazana na prijevremenim izborima, Gradsko vijeće konstituira i omogući rad izvršne vlasti na čelu s gradonačelnikom Vinkom Grgićem

 

NOVA GRADIŠKA, 18. svibnja 2016. – Dubravko Gubić, predsjednik GO HDSSB i gradski vijećnik, te Josip Mikšić danas su na konferenciji za novinare iznijeli jasne stavove HDSSB-a vezane za konstituiranje Gradskog vijeća i funkcioniranje predstavničke i izvršne vlasti u Novoj Gradiški. Traže da se poštuje volja građana iskazana na prijevremenim izborima, Gradsko vijeće konstituira i omogući rad izvršne vlasti na čelu s gradonačelnikom Vinkom Grgićem. Apeliraju na gradske vijećnike da savjesno obavljaju svoju dužnost.

 

Oštre kritike uputili su prema bivšem gradonačelniku Željku Bigoviću, a sada gradskom vijećniku.

 

-Građani moraju biti informirani o onome što se događa, trebaju pratiti rad Gradskog vijeća znati tko što priča , što radi i kako se ponaša. Trebamo odgovarati građanima tijekom cijelog mandata. Ova situacija je neizdrživa i ide na savjest onih koji su se u kampanji pozivali na građane, govorili da rade za građane i ovaj grad. Blokada Gradskog vijeća i izvršne vlasti pokazuje nešto drugo. Zbog čega i zbog koga se sada blokira rad Gradskog vijeća.

 

Apeliram na gradske vijećnike, koji još nisu položili prisegu, da prihvate odluku građana da su izabrani u Gradsko vijeće, ali i da poštuju da je Vinko Grgić dobio mandat za gradonačelnika. To je bila volja građana. Oni su mu dali povjerenje, a mi to svi moramo poštovati. Mi (HDSSB) smo svima koji su izabrani dali povjerenje i šansu za suradnju. Apeliram na vijećnike da dobro i razmisle što će raditi sa svojim rukama, hoće li poštovati volju građana ili se baviti revanšizmom.Godinu dana je do izbora, nemamo konstituirano Gradsko vijeće i Proračun, samo zbog sujeta.

 

Bivši gradonačelnik koristi svoje mandate da bi se razračunavao sa protivnicima, a štetu trpi cijeli grad, udruge, projekti stoje. Događaju se sramotne stvari koje nam ne trebaju. Nije vrijeme za borbu posebno na osobnim razinama – kazao je Dubravko Gubić.

 

Josip Mikšić je govorio o neuspjelom konstituiranju Gradskog vijeća i kazao da su do ovakve pat situacije u Gradskom vijeću stoji isključivo osobni interesi.

 

– Imam informaciju da je gospodin Bigović preko svog glasnogovornika, gospodina Marenića, poručio kako će on i njegovi s liste prihvatit prijedlog ukoliko njega izaberu za predsjednika Gradskog vijeća. To govori o njegovom velikom poštenju i skrbi za projekte i građane. Bitno je da on bude na određenoj poziciji. To je vjerojatno zahvalnost gospodinu Mareniću kojemu je gospodin Bigoviću platio njegovu privatnu kaznu u iznosu 605 kuna s novcem poreznih obveznika iz gradske blagajne.To je kaznena odgovornost, a da ne govorim o njegovoj moralnoj odgovornosti. Postavlja se pitanje koliko je takvih prekoračenja ovlasti bilo u njegovom radu, a sada bi htio biti predsjednik Gradskog vijeća. Mikišć je dodao da Bigović kao gradonačelnik nije poštovao odluke Gradskog vijeća.

 

– Zbog takvog njegovog ponašanja nisu realizirani pojedini projekti na što smo mi iz HDSSB-a upozoravali i rekli da se ne slažemo s takvim ponašanjem.Odnosilo se na uređenje ulica gdje se moglo više učiniti, nadvožnjak u Benkovićevoj ulici za koji je dokumentaciju držao u ladici i projekt bazena. Sramota je da nemamo bazen već sedmu godinu, makar za djecu. Javna rasvjeta nije modernizirana, sredstva nisu utrošena već su preraspodijeljena u druge namjene. To je bio nerad i mi u HDSSB smo smatrali da takvog čovjeka treba smijeniti – kazao je Mikšić.

 

HDSSB poziva sve izbrane vijećnike da skupe glave na jedno mjesto i u interesu građana konstituiraju Gradsko vijeće da se krene u rad i realizaciju svih planiranih projekata.

Related Post

KONFERENCIJA HDSSB-a

Autor - 02/10/2012 0
Na žalost HDSSB-a naš vijećnik gospodin Mokrović, iz samo njemu znanih razloga, rekao je osobnih, a ja bih rekao iz…

HDSSB

Autor - 13/04/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 13. travanj 2013. – Pod predsjedanjem Dinke Matijević sinoć su u gradskoj vijećnici održane izborne Skupštine mjesnih ogranaka…