NORIJADA

1052 0

NOVA GRADIŠKA, 17. svibnja 2016. – Točno u podne 17. svibnja 265 maturanata novogradiških srednjih škola, Elektrotehničke i ekonomske, Industrijsko- obrtničke i Gimnazije plesalo je quadrillu, francuski dvorski ples,

kojim su se oprostili od srednje škole. I ove godine s njima su se, u središnju gradsku ulicu, došli proveseliti njihovi najbliži, roditelji, bake, djedovi, ravnatelji, profesori, prijatelji, a quadrillu su ih uvježbali profesori tjelesne kulture Aleksandar Jović, Manda Vincetić, Gordana Fijačko i Mladen Šop.

 

Okupljenim maturantima obratila se zamjenica gradonačelnika za društvene djelatnosti Vesna Đapić, čestitajući uspješan završetak srednjoškolskog obrazovanja, kao i profesorima koji su uložili i znanje i trud i priredili ih za daljnji život. Poželjela im je puno uspjeha na državnoj maturi i upisu na željene fakultete.

 

U ime grada dolaskom je maturantima dala potporu i zamjenica gradonačelnika za gospodarstvo Mirela Glavaš, a čestitke je uputio i gradonačelnik Vinko Grgić te, među ostalim istaknuo: “Danas je vaš veliki dan, jedan od onih koji se pamti za cijeli život. Neke ozbiljne stvari ostavite za druge dane, a danas budite vesli, razdagani i uživajte u ovom trenutku. Grad je, najmanje što je mogao učiniti u ovih mjesec dana, za vas i učinio. Uredili smo prostor Ljetne pozornice da svi zajedno po prvi puta možete slaviti i nadam se da će to u buduće biti tradicija. Naglasio bih da mi je preko facebooka vaš kolega maturant Karlo Čivić uputio zamolbu da grad nešto napravi za ovaj vaš dan, jer više niste mogli u gimnazijsko dvorište, a kafići i park nisu primjerena mjesta za vaše slavlje. Evo Karlo sada imate taj prostor, prostor Ljetne pozornice”!

 

Poslije otplesane quadrille pod stručnim vodstvom prof.. Jovića, još se plesalo u Ulici Slavonskih graničara, a potom su se maturanti uputili na “ljetnu” slaviti do 02 sata ujutro.

 

I ovoga puta o glazbi i tonu brigu je vodio dvojac:Željko Ivanišević i Srećko Žemba.

 

Svim maturantima od srca želimo svako dobro, puno zdravlja, sreće i uspjeha.

Related Post