NOVA KAPELA

1975 0

U župi Blažene Djevice Marije Nova Kapela, sinoć, u ponedjeljak, 9. rujna počela je trodnevna priprava za blagdan Preslavnoga Imena Marijina, zaštitnicu župe.

 

Nakon molitve krunice, slavljena je sveta misa. Trodnevnu duhovnu pripravu vodi vlč Petar Witold iz Poljske. Uz svetu misu, u okviru trodnevnice sinoć je upriličena pobožnost Božanskom milosrđu i klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu. Pjevao je novokapelački crkveni zbor.

Voditelj trodnevne duhovne priprave večeras će govoriti o pontifikatu blaženog pape Ivana Pavla Drugog, a vjernici će vidjeti i film o blaženiku. Sutra, treće večeri programa, bit će riječi o posveti svijeta Blaženoj Djevici Mariji, a poslije mise poći će zavjetna procesija s likom Blažene Djevice Marije i svijećama. Na završetak trodnevnice doći će i hodočasnici iz pleterničke župe.

 

Na blagdan Preslavnog Imena Marijina, u četvrtak, u novokapelačkoj župnoj crkvi bit će tri mise: u 8.00, 11.00 i 19.00 sati. Svečanu misu u 11.00 sati slavit će voditelj trodnevnice, vlč Witold.

Related Post

PLETERNICA

Autor - 02/09/2013 0
Kao i svake godine na kraju devetnice Gospi od suza, pleterničko brdo žarilo se 31. kolovoza od svijeća, vrućih molitava…