NOVAGRA PREDSTAVLJA DOBITNIKE GRADSKIH PRIZNANJA 2014.

1233 0

NOVA GRADIŠKA, 11. prosinac 2014. – Grad Nova Gradiška u prigodi Dana grada dodjeljuje javno priznanje NAGRADU GRADA NOVA GRADIŠKA gospođi LJILJANI SIROČIĆ,

za dugogodišnji hvale vrijedan i predan rad na razvoju turizma novogradiškoga kraja.

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća upriličenoj u povodu Dana Grada Nagradu grada uručili su joj gradonačelnik Željko Bigović i predsjednik Gradskog vijeća Josip Mikšić.

Ljiljana Siročić rođena je 29. svibnja 1954. godine u Puli. Gimnaziju završava u Zagrebu, a nedugo nakon toga doseljava u Novu Gradišku. Od 36 godina radnog staža, dvadeset godina obavlja poslove u Turističkoj zajednici grada Nova Gradiška. Osim redovnih radnih zadaća, Ljiljana je organizirala niz gradskih manifestacija, spomenimo samo neke: Izložba cvijeća, Vicijada, Pokladni dani, Novogradiško glazbeno ljeto… Od samih početaka izlaska humorističnog lista “Novogradiško blebetalo” vodi brigu o njegovu tiskanju, a svoj obol dala je i u autorskom dijelu.

U svom je radu ostvarila suradnju s nizom medija te na taj način pridonijela promociji grada. U vrijeme kada je bila čelna osoba u Turističkom uredu, Nova Gradiška je postala članicom Hrvatskog i Europskog udruženja karnevalskih gradova.

Radeći u Turističkom uredu pružala je podršku nizu drugih događanja u gradu. Kroz svoje aktivnosti prepoznata je i u projektu “Doživite gastroavanturu rakije, kulena i vina”, kao dobar primjer suradnje različitih sudionika turističkog sektora.

Za rad u Turističkoj zajednici grada Nova Gradiška 1997. godine dodijeljena joj je Medalja grada, a iste godine Turističkoj zajednici dodijeljen je i Grb grada. Zahvaljujući Ljiljani i njenom predanom radu te ljubavi i smislu za uređenje grada, u okviru akcije Hrvatske turističke zajednice “Zeleni cvijet”, Gradu Nova Gradiška dodijeljena su prestižna priznanja: 2001. godine Zeleni cvijet za višegodišnje aktivnosti na uređenju grada i infrastrukturne opremljenosti; 2002. godine Zeleni cvijet sa zlatnim znakom u kategoriji uređenosti manjih gradova; 2004. godine Zeleni cvijet s brončanim znakom za osvojeno treće mjesto u kategoriji manjih gradova.

Dakako, tu su i brojna priznanja Turističkoj zajednici, poput “Zlatnog interstasa”, na 16. međunarodnoj smotri turizma, filma i krajobraza. Ljiljani Siročić turizam nije samo posao, već puno više od toga – profesionalni izazov i životno opredjeljenje, stoga joj upućujemo sve čestitke!

Related Post