NOVAGRA PREDSTAVLJA DOBITNIKE GRADSKIH PRIZNANJA 2014.

743 0

NOVA GRADIŠKA, 22. prosinac 2014. – Grad Nova Gradiška u prigodi Dana grada dodjeljuje javno priznanje – MEDALJU GRADA gospodinu VLADI RADOŠIĆU,

za doprinos u obrani Domovine i suvereniteta Republike Hrvatske i hvale vrijedne rezultate u istraživačkom radu i objavljivanju istine o Domovinskom ratu.

Medalju grada uručili su mu gradonačelnik Željko Bigović i predsjednik Gradskog vijeća Josip Mikšić.

Vlado Radošić rođen je 22. ožujka 1968. godine u Tisovcu. Srednju školu za unutarnje poslove završio u Zagrebu. Dragovoljac Domovinskog rata, jedan od prvih pripadnika “Jedinice za posebne zadatke” Policijske postaje Nova Gradiška. Po osnivanju voda jedinice za posebne namjene obnašao dužnost komandira odjeljenja, jedno vrijeme bio i zapovjednik postrojbe. Prošao je ratišta istočne Slavonije, Banije, a posebno novogradiško ratište. Po napuštanju Specijalne policije prelazi na poslove temeljne i krim policije te zasebne jedinice policije “Jadran” koja je sudjelovala u vojno redarstvenim akcijama “Bljesak” i “Oluja”.

Aktivan u prikupljanju podataka o ratnim zločinima na području zapadne Slavonije, prikupljeno arhivsko gradivo pomoglo je procesuiranju ratnih zločinaca pred hrvatskim pravosuđem.

U studenom 2007. godine umirovljen kao glavni policijski inspektor. Po odlasku u mirovinu nastavlja s istraživačkim radom na temu Domovinskog rata. Autor je knjige “Pakao srpskog logora Stara Gradiška 1991. godine” koja je imala promocije diljem zemlje. Na temelju dokaznih materijala iz knjige Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku podiglo je optužnicu protiv osam osoba zbog sumnje u počinjenje ratnih zločina. I dalje nastavlja s istraživačkim radom i priprema materijale za nove knjige o tematici Domovinskog rata na području Nove Gradiške.

Aktivan u gradskim udrugama i društveno političkom životu grada; za doprinos u Domovinskom ratu odlikovan brojnim odličjima i priznanjima.

Related Post

Pravosuđe

Autor - 06/12/2011 0
NOVA GRADIŠKA 05. prosinac 2011. – Da nije napisano i od Dražena Bošnjakovića, aktualnog ministra pravosuđa potpisano očitovanje upućeno gradonačelniku…