NOVAGRA PREDSTAVLJA DOBITNIKE GRADSKIH PRIZNANJA: GRB GRADA dodijeljen Tereziji Grgić

2806 0

NOVA GRADIŠKA – Grad Nova Gradiška u prigodi Dana grada dodjeljuje javno priznanje GRB GRADA gospođi Tereziji Grgić, za dugogodišnji rad u novogradiškom zdravstvu i humanitarni rad u prevenciji malignih bolesti.

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća upriličenoj u povodu Dana garda priznanje su joj uručili gradonačelnik Vinko Grgić i predsjednica Gradskog vijeća dr. Ljepša Rakas-Vujčić.

Terezija Grgić rođena je 1953. godine u Brđanima. Nakon završenog srednjoškolskog obrazovanja, završava višu školu za laboratorijske tehničare u Zagrebu. Tijekom svog rada u Zagrebu, osniva s docenticom dr. Mirom Halbauer, Citološki laboratorij u Općoj bolnici Nova Gradiška gdje radi do danas. Od 2013. godine obavlja funkciju predsjednice Hrvatske lige za borbu protiv raka “Dr Zorislav Slović” Nova Gradiška, predsjednica je i Udruge dijabetičkih bolesnika Nova Gradiška. Svoj humanitarni rad kao zdravstveni djelatnik posvetila je prevenciji malignih bolesti. Organizira javne tribine i stručna predavanja, brojne humanitarne akcije. Među osnivačima je “Kluba žena oboljelih od raka dojke”, “Stoma kluba”, sada radi na osnivanju “Kluba oboljelih od raka prostate i mokraćnih puteva”. Tijekom svih ovih godina, Liga je novogradiškoj bolnici nastojala donirati vrijednu dijagnostičku opremu te financijski pomoći obiteljima oboljelih. Među prvima u Hrvatskoj, surađuju s “Zakladom Ana Rukavina”, pa je naš grad upisan u Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji kao donator.

Od 1992. godine članica je Državnog predsjedništva “Hrvatske lige protiv raka” Zagreb. Za svoj rad odlikovana je Medaljom lige za humanitarni rad u prevenciji malignih bolesti te brojnim drugim priznanjima. Potpredsjednica je “Županijske lige za borbu protiv raka”, a za njen humanitarni rad vezan uz lik i djelo pokojnog makedonskog pjevača Toše Proeskog, odlikovala je i Vlada Republike Makedonije njihovim najvišim priznanjem “Odlikovanjem majka Tereza”.

Related Post

ISKAŽITE SE

Autor - 09/09/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 9. rujan 2012. – Uporni doktor Dragoljub Kocić ne posustaje. Pri kraju je gipsana verzija biste dr. Maksimilijanu…