NOVE DROGE: Predavanje o novim sintetičkim drogama

1123 0

Autor PU brodsko-posavska 

SLAVONSKI BROD , 31. siječanj 2018. – Jučer je u Slavonskom Brodu, u Zavodu za javno zdravstvo, dr. med. Irena Jurišić, održala predavanje na temu „Nove droge u Hrvatskoj“. Pritom su prisutni upoznati s pojavom novih sintetičkih droga u Hrvatskoj. Uglavnom se radi o sintetskim kanabionidima i katinonima, koji se prodaju kao osvježivači prostora, odnosno soli.  Nove droge se prodaju u tobacco i smart ili head shopovima, te se nabavljaju i  putem interneta.

Ovim predavanjem se nastojalo ukazati onima koji se bave preventivnim aktivnostima da je pojavnost novih droga u porastu, te nužnost sprječavanja „u začetku“ provođenjem zajedničkih akcija i pravovremenim djelovanjem. Također je istaknuta važnost rada s mladim ljudima i jačanju njihove osobnosti. Mlade je potrebno upozoriti da se nove droge prodaju kao netoksične supstance, te opasnosti koje vrebaju u  slučajevima konzumacije, a kojom prilikom su prisutni simptomi od raznih trovanja do najgorih smrtnih slučajeva.

Osim djelatnika Zavoda za javno zdravstvo, ovo korisno i edukativno predavanje, okupilo je i  brojne liječnike, prosvjetne djelatnike, te policijske službenike Policijske uprave brodsko-posavske, koji su pritom razmijenili iskustva iz domene svoga rada.

Related Post

Cvjetne gredice ukras grada

Autor - 17/06/2019 0
Autor Franjo Samardžić NOVA GRADIŠKA, 17. lipnja 2019. – Svake godine na javnoj gradskoj površini pojavi se neka nova cvjetna…