Ministarstvo kulture i Grad osigurali novac za uređenje dvorane Doma kulture

1356 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 1. veljače 2018. – Svi oni koji od rujna budu dolazili u Dom kulture, osim u kazališnim i kino predstavama, te ostalim događanjima, moći će uživati i u njegovom novom ambijentu.

Do rujna bi, naime, trebali biti gotovi radovi na uređenju interijera. Kazao je to na sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik Vinko Grgić, odgovarajući na pitanje vijećnice Vesne Đapić koju je zanimalo u što će se točno utrošiti novac koji je Ministarstvo kulture odobrilo za adaptaciju Doma Kulture.

-Još jedna je to dobra vijest kojoj je prethodio napor i trud ljudi u gradskoj upravi i ravnateljice Pučkog otvorenog učilišta. Napisan je projekt i prezentiran Ministarstvu kulture. Došla je odluka da će Ministarstvo financirati obnovu interijera, odnosno dvorane, sa 500.000 kuna. Grad će se uključiti sa još nekoliko stotina tisuća kuna.

Dvorana će dobiti novi izgled, lijep, suvremen i komotan. Doći će do korekcije amfiteatra koji će se malo proširiti. Ono što će svima puno značiti su nove fotelje, koje će omogućiti da budemo koncentrirani na predstave i film dva do dva i pol sata, kao što je u CineStaru. Riješit ćemo rasvjetu i ozvučenje – kazao je gradonačelnik Vinko Grgić.

Radovi bi trebali početi 1. lipnja, kada počinje ljetna sezona i završiti do 1. rujna, a možda i sa nekom predstavom do otvaranja ovogodišnjeg Novogradiškog glazbenog ljeta. Kazao je Vinko Grgić.

Gradonačelnik je govorio i o projektu energetske obnove Doma kulture vrijednog 2,5 milijuna kuna. U narednih šest mjeseci očekuje se očitovanje Fonda za energetsku učinkovitost od kojeg se očekuje da će projekt financirati od 56 do 62 posto ukupne vrijednosti. Ako se to desi u rekonstrukciju vanjske ovojnice i postavljanje nove stolarije krenulo bi se u rujnu, listopadu ili studenom.

Ako bude sve kako se planira Dom kulture će do kraja godine dobiti novi interijer i novo vanjsko lice.

Related Post