NOVE INICIJATIVE – KREATIVNI, EKOLOŠKI I KORISNI PROIZVODI UČENIKA I UČITELJA OŠ „VLADIMIR NAZOR“

1380 0

ADŽAMOVCI, 30. rujna 2010. – Osnovna škola „Vladimir Nazor“ ima u Brđanima jedinstven ekološki voćnjak u kojem je 80 starih sorta jabuka. Profesor Ivo Dautović (sada u mirovini) godinama je, uz podršku bivšeg ravnatelja Stanislava Kekeza, zajedno s učenicima sadio jabuke i njegovao voćnjak. Voćnjak je ove jeseni donio i prvi značajniji urod. U školi su

učitelje i profesore koji su otišli u mirovinu, zamijenili mladi ljudi na čelu s ravnateljicom Marijom Petričević. Odlučili su ići korak dalje i zajedno s učencima iskoristiti plodove koje daje voćnjak i preraditi u neke nove proizvode. Na to su se nadovezale i druge aktivnsoti. Koje, moglo se vidjeti na školskom štandu u Brđanima na manifestaciji „Jesen u Brđanima“. Prodavali su svoje proizvode za potrebe djece u školi.

– Sve su ovo radila djeca i naši su to domaći proizvodi. Imamo eko voćnjak s jabukma od njih smo proizveli domaći kompot i sokove. Imamo i pekmez od šljiva. Sve je to domaće. Imamo razne aranžmane, slike i papirnate vrećice koje su izradili učenici iz područnih škola. Sve su to izradila djeca s razrednim učiteljicama i sa pedagoginjom koja vodi kreativnu skupinu – kazala je vjeroučiteljica Neda Mujić.  

– Mladi smo kolektiv. Dali smo si malo oduška, imamo dosta kreatiivnih radionica i terenske nastave izvan nastave pa smo učenicima od prvog do osmog razreda puno toga radili. Ima interesa kod učenika za ove aktivnosti. Istaknula bi da smo imali veliku podršku žena iz Brđana, koje su nam pomogle u pečenju pekmeza od šljiva. Njima se zahvaljujemao – kazala je Tihana Čičić-Butina, učiteljica razredne nastave.  

Related Post