NOVI SASTAV SAVJETA MLADIH NOVE GRADIŠKE

465 0

Stari savjet kao da nije ni postojao, na novom je da to promijeni

 

 

NOVA GRADIŠKA, 27. ožujak 2013. – Tajnim glasovanjem članovi Gradskog vijeća su na posljednjoj sjednici izabrali sedam članova novog Savjeta mladih Grada Nova Gradiška. Izabrani su: Ivan Maričević (12 glasova), Luka Majstorović (11), Tomislav Žeruk (11), Ivan Križić (10), Fanika Lukačević (10), Marina Čančar (7) i Darko Lukšić (7 glasova).

 

Osnivanje Savjeta mladih zakonom je uređeno kao i njegov rad. Postojao je i do sada ali nije uopće djelovao. Savjete mladih osnivaju predstavnička tijela jedinica lokalne odnosno područne (regionalne) samouprave, kao svoja savjetodavna tijela, u cilju aktivnog uključivanja mladih u njihov javni život. Pred novim sastavom Savjeta mladih je konstituirajuća sjednica i izbor predsjednika i zamjenika.

 

Da ne bude kao u proteklom periodu pred predstavnicima gradske mladeži je predlaganje Gradskom vijeću donošenje akata i odluka značajnih za unapređivanje položaja mladih, te mjera za njihovu provedbu. Zakonom utvrđena zadaća Savjeta mladih je donošenje programa o skrbi za mlade te predlaganje rasprava o pitanjima od značaja za mlade te način njihova rješavanja.

 

Iako je uloga Savjeta mladih savjetodavna, o tome koliko će on će on imati utjecaja na donošenje i provedbu odluka Gradskog vijeća koje su od interesa za mlade ovisi o tome koliko će se njegovi članovi angažirati na tim pitanjima ali i o tome koliko će gradska vlast imati sluha i volje da se suoči s problemima mladih, njihovim zahtjevima i idejama.

Related Post