NOVI USPJESI NOVOGRADIŠKIH MAŽORETKINJA

1542 0

autor Natalija Golovrški,prof.

foto: Siniša Lang

 Nakon velikih uspjeha na državnom natjecanju, održanom u ožujku ove godine, novogradiške mažoretkinje nastavljaju s odličjima. U nedjelju su 6. lipnja 2010. u Lipiku zajedno s brojnim natjecateljicama iz Požege, Pakraca, Lipika, Velike i Kaptola sudjelovale na 6. regionalnom natjecanju u twirlingu i mažoret plesu.

 Nastupile su u kategorijama solo, duo i ekipnog dancea, sola i dua s rekvizitima i mažoret plesu. U kategoriji solo dancea B skupine Ena Špičak osvojila je 3.mjesto, a u kategoriji duo dancea B kategorije Novogradiščanke su osvojile dva odličja. Zlatnu medalju osvojile su državne prvakinje Filipa Miloš i Nives Živković, a srebrnu medalju Barbara Ptačnik i Ena Špičak. U ekipnom danceu C skupine Novogradiščanke su osvojile srebro.  

U kategoriji solo s rekvizitima D skupine zlatnu medalju osvojila je Maja Golovrški, u C skupini brončanu je medalju dobila Nora Despotović, a zlato u B skupini pripalo je Anamariji Pavlina.

 Kategorija duo s rekvizitima donijela nam je odličja u 3 skupine. U D skupini dva su pobjednička mjesta odnijele najmlađe Novogradiščanke. Zlatnu su medalju za svoj duo dobile Tea Mijatović i Lorena Krizmanić, a srebrnu Elena Dautović i Mia Vračić. U C skupini srebrnu medalju dobile su Lorena Marinović i Valentina Primorac. Sva tri odličja naše su djevojke dobile u B skupini. Zlato su osvojile Nensi Živković i Ena Špičak, srebro Filipa Miloš i Nora Despotović, a broncu Nives Živković i Adriana Grganić.

 U tradicionalnom mažoret plesu natjecale su se u D i A skupini. Najmlađe su novogradiške mažoretkinje, kojima je ovo bilo prvo natjecanje, osvojile srebro, a velike mažorekinje u A skupini zlato.

 Iza ovih velikih uspjeha naših mažoretkinja stoji velik trud i rad plesačica i njihovih trenerica Maje Lukić (koja je trenirala s natjecateljicama A,B i C kategorije) te Mirele Senić i Sare Jurčević koje vježbaju s najmlađima, ali i cijelog rada udruge Mažoretkinja grada Nove Gradiške.

 

Related Post

Autor - 30/07/2019 0
Autor Franjo Samardžić NOVA GRADIŠKA, 30. srpanj 2019. – Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata Brodsko-posavske županije, pod pokroviteljstvom Ministarstva…