NOVI USTROJ KOMUNALNIH DJELATNOSTI

1038 0

Od 1. siječnja djelatnosti „Slavče“ podijeljene su na tri tvrtke

NOVA GRADIŠKA, 13. veljače 2014. – Od 1. siječnja djelatnosti Slavče su razdvojene na tri trgovačka društva. Odlagalište d.o.o. je preuzelo

sve poslove vezane za prikupljanje i deponiranje komunalnog otpada, tvrtka „Eco-kong“ je preuzela sve komunalne poslove koje je do sada obavljala „Slavča“, a to su poslovi komunalne higijene i gradske čistoće, poslove održavanja zelene tržnice i groblja, parkiranje i ostale komunalne aktivnosti kao što su održavanje nerazvrstanih cesta. „Slavča“ je od 1. siječnja ostala samo kao distributer vodnih usluga što znači da obavlja samo poslove vodoopskrbe i odvodnje. Poslove koje je do sada obavljala „Slavča“ sada obavljaju tri trgovačka društva što je sukladno zakonskoj regulativi. Podjela djelatnosti već je napravljena i računi za siječanj idu odvojeno. Od 1. veljače je izvršen prijelaz djelatnika u nove tvrtke u suradnji s Gradom i u skladu s dogovorom koji je postignut sa sindikatima. Plaće su korigirane kako na bi došla u pitanje opstojnost sve tri tvrtke.

 

-Ono što su građani do sada dobivali na jednom računu sada će dobivati na dva. Najednom računu će biti sve što se tiče vode i odvodnje i izdaje ga „Slavča“, a na drugom su sve usluge prikupljanja i deponiranja komunalnog otpada, a izdaje ga Odlagalište d.o.o.. Za sada će naši inkasatori će dostavljati račune.

 

Što se tiče cijena nema promjena, osim zakonske promjene koja se odnosi na cijenu vodnih usluga zbog povećanja PDV-a za vodne usluge sa 10 na 13 posto.

Što se tiče građana promjena nema, ni u opterećenju, a ni u načinu funkcioniranja – kaže Davor Rukavina, direktor „Slavče“.

Related Post

LJETO GLAZBE I KULTURE

Autor - 13/07/2015 0
Dogodila se 10. srpnja zahvaljujući Mažoretkinjama grada Nova Gradiška, Plesnom studiju Marine Mihelčić i Rođendaonici Nova Gradiška i pretvorila središnji…