ĐANA ATANASOVSKA I IVICA ŠITUM PROTIV UDRUGE „HRABRO DIJETE“

1567 0

Pravna bitka za 4,1 milijun kuna nastavlja se prvim ročištem 9. travnja

NOVA GRADIŠKA, 13. veljače 2014. – Đana Atanasovska i Ivica Šitum doboli su prvu pravnu rundu u sporu s udrugom „Hrabro dijete“

i nastojanju da dođu do novca koji je ostao nakon humanitarne akcije koji je prikupljan za liječenje male Nore Šitum.

 

Udruga mora platiti 108 tisuća kuna parničkih troškova

Općinski sud u Novoj Gradiški po sutkinji Lidiji Klašnja-Petrović, a na prijedlog više sudske savjetnice Gordane Mahovac, donio je danas rješenje kojim se Udruzi „Hrabro dijete“ određuje privremena mjera raspolaganja sa 4,1 milijun kuna tako da se nalaže Financijskoj agenciji da izda nalog svim bankama kod kojih udruga ima otvorene račune i oročena novčana sredstva. Privremena mjera ostaje na snazi do pravomoćnog okončanja parničnog postupka radi isplate tražbine koja je osigurana ovom privremenom mjerom. Uz to udruga „Hrabro dijete“ mora Đani Atanosovski i Ivici Šitumu namiriti parničke troškove u iznosu od 108,740 kuna u roku od osam dana.

 

Odbačena kaznena prijava protiv Đane Atanasovske

-Zadovoljni smo jer je određena privremena mjera zabrane raspolaganja novčanim sredstvima koje potražujemo tužbom. Ostaje nam parnički postupak i prvo ročište 9. travnja. Zadovoljni smo jer je i odbačena kaznena prijava protiv Đane Atanasovske podnesena od Jasminke Žužić radi sumnje u počinjenje kaznenog djela prijetnje. Inzistirat ćemo na isplati jer se već utvrdilo na razini vjerojatnosti da tražbina postoji kao i pravo mojih stranaka što će konačno utvrditi Sud – kazao je Dejan Španović, odvjetnik Đane Atanasovske i Ivice Šituma, roditelja pokojne Nore.

 

Nismo otuđili ni jednu kunu

-Očekivali smo takvu odluku Suda. Ono što me žalosti je što ćemo troškove parničkog postupka moramo platit od sredstva darovanoh udruzi „Hrabro dijete“. Onemogućit će to liječenje određene djece koja već dugo čekaju svoju šansu, kakvu je dobila Nora. Žalosno je da se za taj novac gubi bitka za život djece. Gubimo svi u ovoj borbi koja je žalosna i jadna. Moram reći da do ovoga nikada ne bi došlo da se nisu nekakvi zločesti akteri u to uključili. Bili smo u izvanrednim odnosima. Ono što su željeli postigli su, a postigli su to da su unazadili udrugu „Hrabro dijete“ bez obzira da to ne izgleda tako. Neću imenovati nikoga i neka oni to nose na svojoj duši. Nama je na srcu i drago što udruga nije nikada otuđila ni jednu kunu od tih sredstava – kazala je Jasminka Žužić, predsjednica Udruge „Hrabro dijete“.

Related Post

TRAŽE POSAO

Autor - 23/03/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 23. ožujak 2012. – U evidenciji nezaposlenih novogradiške ispostave Hrvatskog zavoda za zapošljavanje stalno se povećava broj osoba…