Novogradiščanke pobijedile i Kostrenu

604 0

26. ožujak 2011. – Večeras su odbojkašice ŽOK Nova Gradiška odigrale

prvenstvenu utakmicu 23. kola Prve hrvatske lige protiv solidne ekipe Kostrene. Novogradiščanke su pobijedile nakon bolje, kvalitetnije i efenzivnije igre s maksimalnih 3:0. Međutim, iako je postignuta visoka pobjeda nije bilo lako doći do nje, posebno u prvom setu, gdje su gošće pružile vrlo jak otpor i, što više, nekoliko puta vodstvo naših igračica izjednačavale i čak povele. Naše su sjajno počele i na servis Ivane Mlinac došle do velikih 5:1. Kostrenjanke smanjuju na 3:5, ali opet Novogradiščanke sa dva sjajna bloka na smeč gošći povećavaju na 7:4. U izjednačenoj igri gošće stižu na 6:8, a tada Iris Ivaniš svojim ubojitim smečom i visokim skokom nad mrežom poentira za 9:6. Igračice iz Kostrene se, međutim, ne predaju nego sa nekoliko efikasnih napada po prvi put izjednačuju na 9:9 i vode s 10:9 i čak 11:9. Međutim, ubrzo naše izjednačuju na 11:11 i dolaze na 14:11. Tada se igra razbuktala i gošće uspijevaju izjednačiti na 14:14 i ponovno povesti, ali ovaj put nakon sjajne serije čak na 18:14. Trener Runjaš traži time out, ali ostaje bez promjene rezultata u našu korist. Naime, Kostrenjanke na svaki naš poen postižu jedan više i vode sa velikih 20:16. Kada je izgledalo da je set izgubljen Iris Ivaniš sa dva strašnja smeča smanjuje na 20:18, a tada na servis dolazi Ivana Mlinac. Ona je sjajnim servisima načinila pravu pomutnju kod gošći i one nakon naše serije od 6:0 gube set sa 25:22, a pobjedonosni 25 poen postiže Anja Barač sjajnim „kuhanjem“.

Drugi set počinje naizmjeničnim izjednačenjima, počevši od 1:1, pa 2:2, te 3:3, i 4:4, da bi završilo na 5:5, kada Novogradiščanke stižu na 8:5. Sjajnim asom Inke Pelin vodimo i s 9:5, a na njen servis Novogradiščanke stižu nakon 5 poena razađenih na servisu i na 12:5. Gošće nastoje opasnim smečericama vratiti izgubljenu prednost, ali glavna prepreka bila je naš libero Marina Vidošić koja je uhvatila smjelim padom desetak oštrih lopti suparnica. U jednoj takvoj igri gdje su naše uspješno poentirale prednost se samo povećavala, pa stižemo do velikih 18:10. Trener tada ubacuje pričuvne igračice. Ulazi mlada Banožić, naše čine akshibicijske poteze, pa Mlinac sjajno „kuha“ za 19:10, Ivana Žmire, koja je nakon dugo vremena ponovno nastupila za našu ekipu, jer se razbolila Karla Glasnović, sjajnim blokom na mreži u dva maha donosi našoj ekipi vrijedne poene.

U igru kod 21:11 ulazi i mlada Vukšić, pa u zanimljivoj završnici, gošće koriste naše mlade igračice pa postižu nekoliko poena u završnici, ali naše dobivaju set s 25:18. U trećem setu gošće počinju žestoko i vode s 2:0 i 4:2, ali naše izjednačuju na 4:4 i prelaze u vodstvo, te izvanrednom serijom od čak 8:1 stižu na velikih 12:5. Gošće uzvraćaju sa 3:1,ali naša ekipa igra zrelo, znalački i napadački i malo po malo solidne gošće i njihov temperamentni trener uviđaju da nemaju izgleda osvojiti makar i jedan set. Jer, što je igra dalje odmicala bila je inicijativa na našoj strani. Što više, vidimo neke posebno lijepe poteze: as Ivane Žmire i njen ponovno dobar dupli blok na mreži s Iris Ivaniš, još dva efektna „kuhanja“ Ivane Mlinac, lijepe servise Darije Banožić kada je pred kraj ubačena u igru, solidne obrambene dionice iskusne Inke Pelin i Anje Barač, te svakako standardno izvrsno postavljanje kod prijama lopti našeg libera Marine Vidošić. O Iris Ivaniš ne treba trošiti riječi jer tribina živne kada sjajni dodavač Ivana Mlinac podbaci loptu, a naša Iris „nebeskim skokom“ i „bombetinom“ razvali cijelu suparničku obranu.

Prvoligašica Brođanki, koja igra na dvojnu registraciju, Ivana Žmire, donedavno naša igračica, sjajno je zamijenila oboljelu Glasnović i doprinijela je ovoj vrijednoj pobjedi. Kristina Pilaš samozatajno je igrala, vrlo dobro je servirala i polučila nekoliko vrijednih poena. Ostale su opravdale povjerenje iako su manje igrale.

Ukupna ocjena je pozitivna, iako će trener Runjaš sigurno naći neke taktičke zamjerke, ali gledajući u cjelini najvažnije je postignuto, a to je vrijedna i čista pobjeda i 3 nova osvojena boda za stabilno mjesto na prvensteboj tablici.

ŽOK Nova Gradiška igrala je večeras u sastavu: Ivana Mlinac, Klara Vukšić, Marija Katarina, Darija Banožić, Kristina Pilaš, Iris Ivaniš, Anja Barač, Marina Vidošić, Ivana Žmire, Mia Matošević, Inka Pelin, Helena Šimunović, uz trenera Damira Runjaša.

 

Na slici Marina Vidošić, naš libero, znalački je zaustavljala brojne snažne lopte solidnih odbojkašica Kostrene.

 

Related Post

Ispravak

Autor - 20/01/2011 0
Dogodio se previd kojeg želimo ispraviti uz ispriku našim