NOVOGRADIŠKI GODIŠNJAK PREDSTAVLJA UDRUGU „PREVENCIJA“

751 0

Stručna udruga za prevenciju socijalnopatološkog ponašanja mladih “Prevencija” i 2014. godini organizirala je hvale vrijedne aktivnosti. Po peti put je organizirala Tjedan nenasilja u našem gradu koji je od Koordinacijskog odbora

za provedbu akcije „Grad –prijatelj djece“ proglašen Naj-akcijom u 2014. godini, a „Prevencija“ nagrađena Poveljom.

Kao i četiri prethodne godine, u Tjednu nenasilja organizirala je, uz poruke da je važno i potrebno razvijati nenasilje, brojne aktivnosti informativnog, edukativnog i zabavnog tipa. Na zajedničkoj sjednica Vijeća za prevenciju kriminaliteta i Koordinacijskog tijela za prevenciju ovisnosti na području grada Nova Gradiška, mr. Ljiljana Lukačević je, kao zamjenica gradonačelnika, istaknula da je teško organizirati nešto kvalitetno i s porukom. Pohvalila je predsjednicu „Prevencije“ Aleksandru Grubač, članove udruge i sve druge koji su u protekle četiri godine bili uključeni u osmišljavanje i realizaciju programa obilježavanja Tjedna nenasilja.

I ove godine „Prevencija“ je Tjedan nenasilja organizirala uz podršku, uključivanje i suradnju odgojno-obrazovnih ustanova i organizacija civilnog društva, a uz pokroviteljstvo Grada Nova Gradiška. U središtu grada kod „šahovnice“okupila je djecu iz dječjih vrtića. Djeca su predvođena svojim tetama kredama oslikavala pločnik, a na pozornici članovi Taekwondo kluba Vukovi demonstrirali su taekwondo sport. Djeca su imala priliku družiti se s policajcima iz Policijske postaje Nova Gradiška i razgledati njihova vozila.

U Gimnaziji je prof. Koraljka Hausnet-Lasović za učenike organizirala radionicu pod nazivom „Nenasilno rješavanje sukoba“.

Na kraju Tjedna nenasilja „Prevencija“ se, zajedno organizacijama civilnog društva, Udrugom za promicanje kvalitete života i održanje mentalnog zdravlja „Pozitiva“, Društvom „Naša djeca“ i Gradskim društvom Crvenog križa, uključila u obilježavanje Svjetskog dana nepušenja koje je organiziralo Koordinacijsko tijelo za prevenciju ovisnosti pod motom „Tko puši, zdravlje ruši“.

Sjednica Koordinacijskog odbora za provedbu akcije „Grad–prijatelj djece“, održana 22. prosinca, bila je prigoda da se Povelja za Naj-akciju 2014. uruči Udruzi „Prevencija“, a predsjednica Udruge Aleksandra Grubač zahvali Koordinacijskom odboru za provedbu akcije „Grad-prijatelj djece“ na kandidaturi „Tjedna nenasilja“ za Naj-akciju 2014. Uručila je Zahvalnice Udruge svima koji su sudjelovali u Tjednu nenasilja.

Related Post