NOVOGRADIŠKI GRADONAČELNIK JOSIP VUKOVIĆ KUPUJE RADIO „BLJESAK“

2967 0

Kako smo doznali od načelnika Općine Gornji Bogićevci Pave Klarića kao i od Predsjednika županijskog HDZ-a Pere Ćosića gradonačelnik Josip Vuković pozvao je protekli tjedan u svoj ured vlasnike poslovnih udjela Radija „Bljesak“

kako bi im ponudio otkup njihovih poslovnih udjela i preuzeo većinski paket upravljanja u Radiju „Bljesak“.

 

Pozvao je Matu Višića (29% ), načelnika Općine Gornji Bogićevci (15%) Pavu Klarića i načelnika Općine Stara Gradiška (koja ima 25% udjela) Velimira Paušiča, te načelnika Općine Okučani (25%) Acu Vidakovića koji nije bio na sastanku zbog spriječenosti.

Naime, već duži niz godina Radio “Bljesak” ima gubitke i bori se sa likvidnošću, a u posljednje vrijeme ne isplaćuje niti plaće djelatnika, stoga je većinski vlasnik Radija “Bljesak” Mato Višić odlučio krenuti u sanaciju svog radija na način da Grad Nova Gradiška bude većinski vlasnik radija i time preuzme upravljačku politiku radija.

Upitali smo gore spomenute kakva je bila ponuda i što misle o tome. Rekli su da je Gradonačelnik u ime Grada ponudio uplatu na žiro račun “Bljeska” odmah po sklapanju ugovora u iznosu od 10.000,00 kuna, a nakon toga sufinanciranje iz gradskog proračuna u iznosu od 400.000,00 do 600.000,00 tisuća kuna godišnje uz uvjet da se zaposle četiri djelatnika Gradskog radija. Koja su to četiri djelatnika Gradskog radija d.o.o. nisu saznali. Također je ponudio i korištenje antenskog stupa na Slavči čiji vlasnik nije Grad nego Hrvatski radio Nova Gradiška u stečaju.

Gradonačelnik Vuković također je ponovio, ono što je već izneseno na portalu novagra.hr, da su promijenjena dva člana Vijeća za elektroničke medije i da će sad promijeniti još dva te da će tako imati većinu u Vijeću za elektroničke medije pa će samim tim i proširiti koncesijsko područje Radija “Bljesak” koje je do sada bilo ograničeno na Općinu Okučani, a sad bi imao i koncesiju za Grad Nova Gradiška.

Nažalost tom svojom izjavom koju je izrekao na konvenciji gradskog SDP-a diskreditirao je i unaprijed etiketirao rad u Vijeću za elektroničke medije, novoizabranih članova Duška Zimonje i Vesne Roller koji se ograđuju od ovakvih izjava želeći časno i bez pristranosti obavljati svoj posao za koji su izabrani od članova Sabora RH.

Ponukani ovom poslovnom transakcijom upitali smo vijećnike HDSSB-a koji su koalicijski partneri jesu li znali da kupuju vlasničke udjele u Radiju “Bljesak”, rekli su da nemaju pojma. Nakon toga smo pitali Josipa Mikšića predsjednika GO HDSSB-a da li on ima saznanja o ovome, rekao je da nema, ali da gradonačelnik nema pravo kupovati ništa u ime grada bez odluke gradskog vijeća.

S obzirom da su suvlasnici Radio Bljeska općine, gdje je HDZ na vlasti, Pero Ćosić predsjednik ŽO HDZ BPŽ izjavio je kako ne podržava prodaju poslovnih udjela Gradu Nova Gradiška, ali da na to ne može utjecati jer svaka općina ima svoje vijeće koje će donijeti odluku o prodaji ili ne.

Related Post