NOVOGRADIŠKI POLICAJCI UHVATILI  PROVALNIKA U ZDRAVSTVENE USTANOVE: Pronašli lijekove, marihuanu i sjemenke marihuane 

1047 0

Foto Policija brodsko-posavska, Ilustracija 

 

NOVA GRADIŠKA, 6.  listopada 2021. – Novogradiška je policija dovršenim kriminalističkim istraživanjem  nad 32-godišnjakom utvrdila osnovanu sumnju da je počinio kaznena djela teške krađe.  

Počinitelja se sumnjiči da je tijekom noći  4/5. listopada provalio u prostorije zdravstvene ustanove na području Nove Gradiške, te iz unutrašnjosti otuđio novac, lijekove i uređaj za mjerenje razine šećera u krvi, čime je počinjena materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna. 

Kod osumnjičenika je nadalje, prilikom kriminalističkog istraživanja, pronađeno više grama droge marihuana i nekoliko grama praškaste tvari droge amfetamin. Također je utvrđeno da je isti počinitelj i kaznenih djela teške krađe, također iz zdravstvenih ustanova, kada je u vremenskom razdoblju od 24. do 27. rujna i dana 1./2. listopada, otuđio novac i lijekove.

Temeljem naloga obavljena je pretraga stana gdje je pronađeno više grama droge marihuane i sjemenki marihuane, kao i veća količina raznih lijekova koji potiču iz prethodnih krađa. 

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela  protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, kao i optužni prijedlog, nadležnom Općinskom sudu, zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

 

Related Post