Novogradiški zaljubljenici u kino uživaju u vrhunskoj projekciji filmova

349 0

 Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 4. srpnja 2021. –  Hvalevrijedni su sadržaji u kojima u gradskom parku ovoga ljeta Novogradiščani mogu uživati i družiti se zahvaljujući  Pučkom otvorenom učilištu “M. A. Relković” Nova Gradiška i Turističkoj  zajednici grada Nova Gradiška, a  uz potporu Grada Nova Gradiška, Ministarstva kulture i medija  i HAVC-a. Uz nastupe glazbenika  i kazališne predstave,  značajan dio ovogodišnjeg  LJETA U GRADSKOM PARKU su  filmski  sadržaji.  

   DANIJELA JURANOVIĆ, direktorica Pučkog otvorenog učilišta MAR, predstavljajući   program  ovogodišnje manifestacije VOLIM LJETO I KULTURU – LJETO U GRADSKOM PARKU, govorila  je  o filmskim sadržajima, ali i  novim vrhunskim tehničkim uvjetima za prikazivanje filmova. 

    -Ministarstvo kulture i medija je prepoznalo naš program Ljetno kino u Novoj Gradiški u gradskom parku kao javnu potrebu u kulturi za 2021. godinu.  Dodijelilo nam je   izdašna sredstva, tako da uz njihovu pomoć i pomoć Grada Nova Gradiška imamo vrhunsku  kino projekcijsku  opremu vrijednu 400.000 kuna sa vrhunskim projektorom. Mogu  se gledati 3D filmovi na  velikom filmskom  platnu  na napuhavanje, tako da je doživljaj u parku zaista poseban- kazala je Danijela Juranović. 

    Dodaje da redovno i dalje ide program filmova u Domu kulture u  terminima kada su premijere  tih filmovi u Zagrebu i drugim mjestima  u Hrvatskoj. Znaju to  novogradiški zaljubljenici u filmove i kino.  Treba tomu dodati  da se filmovi gledaju u zavidnim uvjetima koje je  osigurao Grad uređenjem dvorane Doma kulture. 

   -Moram spomenuti manifestaciju Ljeto u Mreži koju ćemo i ove godine održati od sredine srpnja u suradnji s Kino mrežom neovisnih kino prikazivača koji su se udružili.  Zajedničkim snagama tijekom godine i nizom manifestacija, pokušavamo raditi na promoviranju filmske pismenosti u svojim sredinama – kaže Danijela Juranović. 

Related Post