Novoj Gradiški i Šapacu prihvaćen projekt vrijedan 848.000 eura za dvije fotonaponske elektrane

1144 0

Autor Franjo Samardžić

Danas je održan prvi u nizu radnih sastanaka na kojima će se pripremati i definirati projektna dokumentaciju na temelju kojih će se projekt realizirati i izgraditi fotonaponske elektrane u Novoj Gradiški i Šapcu

NOVA GRADIŠKA, 20. veljače 2019. – Konferenciju za novinare danas su održali gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić i predsjednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić. Razlog je zajednički projekt međugranične suradnje započet prošle godine između Hrvatske i Srbije i podunavske zone.

-Dobili smo 7. veljače informaciju da je naš zajednički projekt prošao. Projekt je vrijedan 848.000 eura od koji su 85 posto nepovratna sredstva. Kandidirali smo fotonaponske elektrane u Hrvatskoj i Srbiji. Rok je lipanj 2021. godine.

Riječ je o projektu koji će, kako kod nas u Novoj Gradiški, tako i Šapcu, smanjiti trošak energenata, odnosno struje. Nama je to još bolja situacija s obzirom da smo u fazi realizacije ugovora kompletne obnove rasvjetnih tijela sa led tehnologijom, pa ćemo sa nekakvih milijun kuma doći ćemo na četvrtinu troška. S ovom izgradnjom bi praktični prekinuli financiranje javne rasvjete koja je velika stavka u našem proračunu – kazao je gradonačelnik Vinko Grgić.

-Drago mi je da se naša suradnja rezultira ovim projektom. Mi smo se nadali da će naš projekt proći i to se desilo. Nova Gradiška i Šabac imaju dosta sličnosti i energična rukovodstva sa dosta projekata i dosta novih stvari. Mi posvećujemo veliku pažnju energetskoj efikasnosti i obnovljivim izvorima energije. To je i ovaj projekt i njemu se jako radujemo, ne samo zbog svih benifita koje on nosi, nego što će on produbiti našu suradnju i što ćemo moći surađivati na drugim poljima i učiti jedni od drugih. Najvažnije je da pokažemo svima da možemo da surađujemo i ono što je najvažnije da surađujemo na zadovoljstvo naših sugrađana. Iz ove suradnje možemo dosta da naučimo i to primijenimo u našim sredinama – kazao je Nemanja Pajić i zahvalio se na gostoprimstvu.

Related Post

ŽUPANI KOD MINISTRA GRČIĆA

Autor - 05/09/2012 0
ZAGREB, 4. rujna 2012. –  Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić primio je predstavnike…