O K U Č A N I – NAJVEĆE GRADILIŠTE U ŽUPANIJI (FOTO)

1012 0

Milorad Oršulić-Mican

OKUČANI 15. travanj 2011. – Od studenog prošle godine, Okučani su bez sumnje najveće gradilište u Brodsko-posavskoj županiji. Tek što su privedeni kraju radovi na adaptaciji zgrade općine Okučani i Društvenom domu u Bodegraju otpočela je adaptacija Društvenog doma u Lađevcu. Sada su ti poslovi u

završnoj fazi. Radovi na Školskoj-športskoj dvorani dobro napreduju. Već se priprema izlijevanje betonske ploče iznad prostorija koje će biti u sastavu Dvorane i na kojoj će biti tribine. Nakon što je dovršeni radovi na izgradnji kanalizacijske mreže u ulici Stjepana Radića, prekopana je cesta u ulici bl. kard. Alojzija Stepinca i nastavljeno u ulici Ante Starčevića. Nizak vodostaj riječice Sloboštine omogućava nesmetano odvijanje radova. Pošto je korito “ispravljeno” prokapanjem (kuda je nekada tekla Sloboština) pristupilo se i s druge strane “popločavanju”odnosno betoniranju. Stambene zgrade će uskoro biti spremne da prime prve stanare.

 

Općinska zgrada nakon što je renovirana

Radovi na Školskoj-športskoj dvorani

 

Općinsko vijeće je na nedavno održanoj sjednici između ostalog donijelo dvije Odluke. Jedna se odnosi na početak postupka javne nabave u predmetu izvođenja radova izgradnje kanalizacijske mreže Etapa 1 – faza 2 naselje Okučani. Ukupna procijenjena vrijednost ovog predmeta nabave iznosi 7,042.192,00 kn (s PDVom), odnosno 5,422,487,90 bez PDV-a. Sredstva su planirana Proračunom Općine Okučani u iznosu od 200.000,00 kn, Županijskim proračunom u iznosu od 200.000, 00 kn, te ostatkom sredstava u proračunu Hrvatskih voda.

Gradilište do gradilišta. Radovi na izgradnji kanalizacijske mreže i športske dvorane

 

Predmet druge Odluke ke početak postupka javne nabave u predmetu izvođenja radova izgradnje uređaja za pročišćavanje otpadnih voda 1. faza naselja Okučani. Ukupna procjenjena vrijednost ovog predmeta nabave iznosi 2.720.000,00 kn (s PDV-om), odnosno 2.211.382,11 kn bez PDV-a. Sredstva su planirana Proračunom Općine Okučani u iznosu od 100.000,00 kn, Županijskim proračunom u iznosu od 100.000, 00 kn, te ostatkom sredstava u iznosu od 2.520.000,00 kn u proračunu Hrvatskih voda. Ovlašteni predstavnici javnog naručitelja u ovim postupcima javne nabave su:

Josip Lipovac, zamjenik općinskog načelnika

Ivica Pivac, predsjednik Općinskog vijeća

Vlado Glavica, predstavnik Hrvatskih voda d.d.

Senka Vranić, ovlaštena osoba za provedbu postupka javne nabave, dok će administrativne poslove za ovlaštene predstavnike javnog naručitelja u ovom postupku javne nabave obavljati će Jedinstveni upravni odjel Općine Okučani.

Postavljene ploče na ulazu u općinsku zgradu ustanova koje se u njoj nalaze

Nakon što je prekopana Ulica bl. kard. A. Stepinca

Radovi su nastavljeni kroz Ulicu A. Starčevića

Ostaje još da se uredi okoliš oko doma u Bodegraju

Pogled na stambene zgrade 31. ožujka 2011.

Stambene zgrade će uskoro primiti stanare

Radovi na kanalizacijskoj mreži dobro napreduju

Nakon što je popločena i betonirana desna strana riječice Sloboštine

Završni radovi u Društvenom domu Lađevac su pri kraju

 

 

 

 

Related Post

Autor - 21/10/2011 0
OKUČANI 21. listopada 2011. – Organizacija žena „ Hrvatsko srce“ OO HSS-a Okučani nositelj je tradicionalne manifestacije DANI KRUHA koja…