OBILJEŽEN DAN CIVILNE ZAŠTITE – U pripremi vježba civilne zaštite “Sava 2014”

855 0

 

NOVA GRADIŠKA – U velikoj vijećnici grada Nove Gradiške,

28. veljače 2014. održana je svečana sjednica Stožera zaštite i spašavanja grada Nove Gradiške, povodom obilježavanja Međunarodnog dana civilne zaštite, koji se tradicionalno obilježava 01. ožujka, a koji se Odlukom Vlade RH iz 1992. obilježava i kao Dan civilne zaštite u Republici Hrvatskoj.

 

 

Na svečanoj sjednici predstavnik Područnog ureda Slavonski Brod u svom izlaganju upoznao je nazočne s poviješću razvoja civilne zaštite u RH, aktivnostima Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Slavonski Brod tijekom 2013. godine te s planom aktivnosti za 2014.

U sklopu obilježavanja Dana civilne zaštite, Brodsko – posavska županija priprema vježbu civilne zaštite “Sava 2014”, s temom uvježbavanja operativnih snaga zaštite i spašavanja za djelovanje u poplavama. Vježba će se održati tijekom mjeseca ožujka 2014., a u istoj će uz žurne službe i udruge biti uključeni Stožeri zaštite i spašavanja Brodsko – posavske županije i tri općine uz rijeku Savu, specijalistički tim civilne zaštite za spašavanje iz vode, skupina za vezu te postrojbe civilne zaštite opće namjene općina Oriovac, Stara Gradiška i Slavonski Šamac.

Related Post