OBILJEŽEN DAN OPĆINE STARA GRADIŠKA I SLAVLJEN BLAGDAN SV. MIHAELA

1260 0

STARA GRADIŠKA, 29. rujna 2015. – Skromno ali dostojanstveno slavio se danas u Staroj Gradiški Dan općine i blagdan sv. Mihaela zaštitnika župe Stara Gradiška. Nije bilo svečane sjednice Općinskog vijeća i domjenka jer je

prihvaćen prijedlog općinskog načelnika Velimira Paušića da se Dan Općine Stara Gradiška obilježi skromnije, a novac planiran za svečanu sjednicu i domjenak uplati na žiro račun Crvenog križa za pomoć izbjeglicama.

-Ne smijemo zaboraviti da smo mi devedesetih godina bili prognanici izbjegli iz svog kraja. Znamo kako je to teško, pogotovo ljudima koji su tisuće kilometara udaljeni od svog doma. Željeli smo da i na taj način, iako skromno, pokažemo suosjećanje s tim ljudima – kazao je Velimir Paušić.

Starogradiščani su predvođeni načelnikom Velimirom Paušićem i predsjednikom Općinskog vijeća Zvonkom Pejakovićem položili vijence i zapalili svijeće kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima Staroj Gradiški.

U crkvi sv. Mihaela nazočne na blagdanskoj misi, na kojoj su bili župnici novogradiškog dekanata, pozdravio je Mato Rukavina, župnik Župe Stara Gradiška. Svetu misu predvodio je velečasni Vladislav – Žarko Ošap, dugogodišnji župnik župe Bosanska Gradiška.

Nakon slavlja Svete mise u župnom dvorištu je priređena skromna zakuska.

U povodu Dana općine Stara Gradiška sutra će se održati kazališna predstava za djecu. Gostovati će kazalište Merlin s mjuziklom Pipi Duga Čarapa, prema omiljenom djelu Astrid Lindgren.

U nedjelju će se održati tradicionalni ribički kup na kome se očekuje dolazak 17 ekipa ,a sudjelovat će i Mario Pejaković europski prvak i član Športsko-ribolovne udruge „Šaran“.

Related Post

DA SE NE ZABORAVI

Autor - 05/02/2014 0
STARA GRADIŠKA, 5. veljače 2014. – U organizaciji Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora Podružnice Sisačko-moslavačke županije u sklopu Programa…