Obilježen 22. lipnja, Dan antifašističke borbe

1935 0

 

Autor Ivanka Herceg

NOVA GRADIŠKA, 21. lipnja 2017. – Vijence su i cvijeće kod Spomen obilježja poginulim, smrtno stradalim i umrlim hrvatskim braniteljima i prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu položili i upalili svijeće izaslanstvo Udruge udovica hrvatskih branitelja iz domovinskog rata grada NG, ratni vojni invalidi, Udruge veterana i dragovoljaca domovinskog rata BPŽ, u ime grada NG gradonačelnik Vinko Grgić, njegovi zamjenici Ivana Trupina, Borislav Vidošić, predsjednica Gradskog vijeća dr. Ljepša Rakas Vujčić, gradski vijećnici, zaposlenici gradske uprave, izaslanstvo Policijske postaje NG, Javne vatrogasne postrojbe i DVD-a Nova Gradiška, Brodsko-posavske županije, ravnateljice osnovnih i srednjih škola (OŠ”Mato Lovrak”, Ljudevita Gaja, ETŠ i ekonomske škole) ravnateljica Dječjeg vrtića NG, Gradske knjižnice, Gradskog muzeja, POU “M.A.R.”, predstavnici udruga civilnog društva. Počast je odana i minutom šutnje na koju je pozvao gradonačelnik Vinko Grgić te molitvom koju je vodila Marija Španović, veteranka domovinskog rata, a dostojanstvenosti je doprinijela i Gradska glazba NG.

– Danas je odana počast poginulima u II svjetskom ratu i žrtvama komunističkog režima, jer cijenimo vrijednosti antifašizma kojima su doprinijeli i Hrvati , kao i Europa kojoj pripadamo i na to smo ponosni. Temelj hrvatske države ipak je domovinski rat i žrtva hrvatskih branitelja i danas ćemo im kao i na Dan državnosti odati dužno poštovanje, pokloniti se njihovoj žrtvi sa zahvalnošću za živote koje su dali za slobodnu i neovisnu domovinu. Naravno podršku dajemo i živim braniteljima. Zato se i okupljamo kako bismo pokazali njihovim obiteljima da tu svetu žrtvu nikada ne zaboravljamo i to je najvažnije- istaknuo nam je u izjavi gradonačelnik Vinko Grgić.

Related Post

ŽUPAN TRAŽI PROMJENU ODLUKE

Autor - 12/09/2012 0
Smatram da je besmisleno i vrlo štetno za cjelokupno društvo, a prije svega za zdravstvo Brodsko-posavske županije, čak i šire,…