OBITELJ VUKAŠINOVIĆ IZ VELIKE U REŠETARIMA: Nisu se bojali života

1623 0

U nedjelju, 4. rujna, na obje svete mise u župi Krista Kralja u

Rešetarima, predstavila se obitelj Josipa Vukašinovića iz Velike. Riječ je o obiteljskom bandu, koji, na poziv župnika, dođe u župu, pjesmom i glazbom uveličava svete mise, a prvenstveno posvjedoče svoju vjeru. Prošle godine sudjelovali su i na koncertu «Božić u Ciboni». Na poziv vlč Luke Slobođanca, stigli su u Rešetare: svirali i pjevali, a «glava» obitelji, Josip Vukašinović, kratko je predstavio svoju obitelj, koja se nije bojala života. Svako dijete, koje se rodilo, primali su iz Božje ruke kao dragocjen dar. Josip i Ružica imaju 16 djece: sva su, hvala Bogu, živa i zdrava. Četvero ih već radi, najstariji sin se već i oženio. Troje djece ide u srednju školu, četvero u osnovnu, a najmlađi su uz majku. Koliko je iza Ružice neprospavanih noći, koliko pelena, skuhanih obroka? Koliko je iza Josipa kupljenih školskih udžbenika, koliko financiranih školskih godina i koliko ga još čeka? Bog zna, ali Josip i Ružica znaju da nisu sami, da je Bog stalno uz njih. Bilo je i teških trenutaka, ali, uz Božju pomoć, sve se to prebrodilo. I sami smo bili svjedoci kako ih je Bog sačuvao 2000. godine, kada im je, zbog dotrajalih instalacija, izgorjela kuća. Josip nam je tada rekao kako je samo gledao da se sva djeca spase, jer se sve događalo noću. Bog je i tada pružio ruku i sve ih sačuvao. Oni mu, među ostalim i zato zahvaljuju obiteljskom pjesmom. U Rešetarima smo vidjeli samo dio obitelji: neki su ostali kod kuće u Velikoj, s najmlađom braćom i sestrama.

Majka Ružica rekla nam je da prenesemo svim mladim obiteljima njezinu poruku: «Ne bojte se primiti život iz Božje ruke! Djeca su dar, radost i blagoslov. Samo se treba uzdati u Božju providnost i sve će biti dobro.»

Zamolili smo Ružicu neka nabroji imena njihove djece. Učinila je to glatko: Branko, Željko, Karolina, Jakov, Marija, Mihael, Ivan, Petar, Katarina, Ana, Luka, Marko, Matej, Marta, Samuel i Emanuel. Obitelj Vukašinović je marljiva, djeca od malih nogu pomažu roditeljima i stariji mlađima, ali sve se stigne. Pohađaju glazbenu školu u Požegi, koju, zahvaljujući upravi škole., ne moraju platiti, pa su tako sva djeca, osim što imaju dar pjevanja i glazbeno obrazovana, kroz nastavu i sviranje različitih instrumenata. Petero ih pjeva i u crkvenom zboru župe Velika.

Kad je obitelj zdrava i kad joj je Bog na prvom mjestu u životu, sve se može i ničega se ne treba bojati. Obitelj Vukašinović je jedna od takvih.

Related Post