Objavljen popratni program ovogodišnjeg Bear Stone Festivala

358 0

S velikim zadovoljstvom objavljujemo da je ovogodišnje nulto izdanje festivala razgrabljeno! Ograničene ulaznice su nestale u nešto manje od dva tjedna od puštanja u digitalni optjecaj. Ovo je pokazatelj koliko je festival ostvario veliki interes kod međunarodne te domaće publike i prije nego je počeo. Hvala još jednom svima!

 

Ovoljetno izdanje festivala ugostiti će 12 bendova! Međunarodne distozirane boje nositi će francuski MARS RED SKY, talijanski BLACK RAINBOWS, grčki ACID MAMMOTH i engleski MOTHER VULTURE sa svojim ekskluzivnim nastupima uz domaću podršku cijenjenih bendova SHE LOVES PABLO (Zg), STONEBRIDE (Zg), DALIBOROVO GRANJE (Međimurje), JASTREB (Zg), WIZARD OF STONE MOUNTAIN (St), ACHACHAK (Sinj), POMELO CHESS SOCIETY (Ri) i ARISES (Zd).

 

U nastavku donosimo niz novosti o pratećem programu, SVIRAJ!JAM pozornici, nastupu DJ-eva kao i dodatne informacije vezane uz sam festival.

SVIRAJ!JAM

Umjesto uobičajene chill-out pozornice koja se ponavlja na brojnim festivalima, odlučili smo prikazati drugačiji program tijekom dana. SVIRAJ!JAM je započeo 2019. kao samostalni vikend odmor u organizaciji priznatih profesionalnih glazbenika plodne zagrebačke glazbene scene.

Jam vode Erol Zejnilović (ABOP, Elemental, Kries, marisol), Sara Ercegović (Žen) i Luka Čapeta (Mary May, pastele, Krv u stolici, Duetto Chapetlewsky).

 

Elektronički program Bear Stone Festivala okupit će domaće DJ-e čiji eklektični setovi grade most između masnih rifova i klupske bass muzike. Očekujte prljavu, distorziranu, eksperimentalnu i psihodeličnu elektroniku koja zaziva headbanganje i ples.

BABILONSKA

Inspirirana stilovima u rasponu od ekscentričnog jazzahip hop ritmova i psihodeličnih zvučnih pejzaža do bučnih riffova iz dubina pakla. Za postavku na plesnom podiju, uživa u miješanju širokog spektra žanrova s naglaskom na teški bass i razigrane udaraljke, sve začinjeno s malo ludosti i drame. Njezina strast prema elektroničkoj glazbi je uistinu započela kada se zaljubila u drum and bass. Pokrenula je ZEZ Festival koji predstavlja eksperimentalnu glazbu i zvučnu umjetnost. Dio je ekipe Subtilno – DJ kolektiva posvećenog drum and bass-u, footworku i jungleu. 2021. odvrtila je set na prvom hrvatskom Boiler Room eventu.

 

SOUNDCLOUD

lilacube

Rijetko prihvaća booking zahtjeve za DJ-ingom. Više voli žonglirati s dužnostima organizatora događanja i promovirati svoje omiljene DJ-e i producente. Zbog toga je prije 7 godina pokrenula NO BALANCE klupske večeri čija je ideja bila povezivanje eksperimentiranja s žanrovskom nedosljednošću. Zagrebačku je scenu do sada krasila brojnim zanimljivim gostujućim izvođačima kao što su Le DomPrivacySpoiled DramaFabrice LigM.O.O.NDual ShamanX-Coast itd. Jako je zaljubljena u rap i hip-hop uz elektroniku. Svoj klupski stil opisuje kao kombinaciju zamišljenog techna s jakim grime i breakbeat momentima, no za ovaj festival na otvorenom zaroniti će još dublje u svoj čudan, ali istančan glazbeni ukus.

SOUNDCLOUD

VRH

Porijeklom iz Splita, on i njegovi brkovi na scenu su stigli s već etabiliranim glazbenim zaleđem te poviješću nastupa diljem Europe kao Implant (Freak-Obscene, Temper D productions, Melting pot itd.). Nezadovoljan nedostatkom raznolikosti u glazbi koju je stvarao, promijenio je ime u VRH i počeo eksperimentirati, pokazujući svoje hip-hopIDM i dub korijene pomiješane s drum and bass elementima.  Ubrzo nakon promjene stila, počeo je objavljivati uratke za etikete poput Architecture, Tribe12, Metnem i Dubkraft. Dobiva veliku podršku utjecajnih imena kao što su Gremlinz, DJ Ink, Raiden, Moresounds, Om Unit, Codex, The Untouchables, Zero T, Noisia i mnogih drugih.

SOUNDCLOUD

KORNET

Zagrebački DJ, organizator događanja i promotor aktivan na domaćoj sceni gotovo 6 godina. Njegovi DJ setovi često su kombinacija brze plesne glazbe iz svih žanrova, prožete dekonstruiranim, postklupskim i promjenjivim trenutcima – svi se spajaju kako bi konstruirali smislenu priču kroz njegovo intenzivno miješanje, rezanje i stil miksanja prožet jungleom. Njegovi nedavni DJ setovi završili su u emisijama NTS-a i Rinse FM-a preko voditelja kao što su ZULI i Object Blue. Suosnivač je VOLTA kolektiva, lokalne ekipe usmjerene na promicanje progresivne i napredne glazbe.

SOUNDCLOUD

DOLASCI

Potičemo naše posjetitelje koji su osigurali svoju ulaznicu da dođu dan ranije jer će festivalska lokacija, kamp i parking biti otvoreni od četvrtka, 30.6. u poslijepodnevnim satima. Taj dan biti će dostupna i ugostiteljska ponuda na lokaciji uz vinyl DJ setove iznenađenja.

 

KAMPIRANJE / PARKIRANJE

Kampiranje na za to predviđenim mjestima oko festivala je besplatno i uključeno je u festivalsku ulaznicu. Svi kampovi su opremljeni tuševima i WC-ima koji se slobodno mogu koristiti bez ikakve naknade. Kampovi se otvaraju dan prije početka festivala (30. lipnja), a zatvaraju dan nakon završetka festivala (03. srpnja). Otvorena vatra i generatori su strogo zabranjeni u kampu i oko njega! Parking za vozila je omogućen i besplatan te se nalazi u neposrednoj blizini festivalske lokacije.

 

Upite o novinarskim akreditacijama, medijskom partnerstvu i pokrivanju festivala molim uputite na –> press@bearstonefestival.com najkasnije do 15. lipnja. Za sva ostala pitanja obratite se na –> info@bearstonefestival.com

Festival se održava u Donjem Primišlju (Hrvatska) na lokaciji koja oduzima dah, tik uz rijeku Mrežnicu koja je sa svojom prepoznatljivom smaragdnom bojom poznata kao jedna od najnetaknutijih rijeka u Hrvatskoj. Ujedno, i logističkog središta  svjetski poznatog festivala trance elektroničke glazbe Mo:Dem (Momento Demento).

 

Bear Stone Festival se nalazi u kanjonu Mrežnice i potpuno je okružen šumom. I šuma i rijeka ono su što mjesto festivala čini dijelom prirode u svom najosnovnijem i netaknutom obliku. Mjesto festivala udaljeno je 15 minuta vožnje od gradova Slunja i Ogulina sa svake strane, 45 minuta vožnje od svjetski poznatog nacionalnog parka Plitvička jezera, sat vremena vožnje od glavnog grada Zagreba, a sat i pol od Jadranskog mora.

Related Post