Obljetnica rođenja dr. Franje Tuđmana: Vijenac položili župan Danijel Marušić i predsjednik županijske skupštine Pero Ćosić

1396 0

Autor bpz.hr

Uvijek i sve za Hrvatsku, a našu jedinu i vječnu Hrvatsku ni za što! Te su riječi uklesane u mramor posljednjeg prebivališta prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

Slavonski Brod, 14. svibnja 2018. – Odajući počast svemu što je učinio za rađanje moderne, suverene i neovisne Hrvatske, uz obilježavanje rođendana prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, danas su kod spomen obilježja u Slavonskom Brodu položeni vijenci i zapaljene svijeće. U ime Brodsko-posavske županije, vijenac su položili župan Danijel Marušić i predsjednik županijske skupštine Pero Ćosić, te ostala izaslanstva.

Dr. Franjo Tuđman rodio se 14. svibnja 1922. u Velikom Trgovišću i odrastao u krugu obitelji izvornih Radićevih ideja Zbog takvih ideja komunistički režim dva ga je puta kaznio zatvorom. No on je unatoč tomu i dalje uporno djelovao, doduše pod stalnom prismotrom vlasti.

U najtežim trenucima Hrvatske, u vrijeme velikosrpskih težnji,  dr. Tuđman je 1990.-te preuzeo vodstvo zemlje na prvim demokratskim izborima. Imao je iza sebe potpunu potporu naroda, iseljenih Hrvata i dobro organizirane stranke – HDZ-a. To je donijelo pobjedu i uspostavu slobodne Hrvatske. U oslobađanju okupiranih područja uvijek je birao pravi trenutak, pa su tako VRO  “Bljesak” i “Oluja” dovele su do uspostave hrvatske teritorijalne cjelovitosti, Daytona i rješenje bosansko-hercegovačke krize.

Related Post

PRTEVENTIVNA AKCIJA POLICIJE

Autor - 30/03/2015 0
SLAVONSKI BROD, 30. ožujak 2015. – U okviru projekta Policija u zajednici, kontakt policajci Policijske postaje Vrpolje, tijekom travnja će…