Otvaranjem izložbe “Šuma okom šumara” počelo ovogodišnje Novogradiško glazbeno ljeto

1325 0

Tekst i fotografije  Franjo Samardžić

 

NOVA GRADIŠKA, 9.  kolovoza 2022. – Gradonačelnik Vinko Grgić  otvorio je sinoć tradicionalnu izložbu “Šuma okom šumara”   koju u povodu  Novogradiškog glazbenog ljeta  godinama organizira  Hrvatsko šumarsko društvo Nova Gradiška kao jedan od  njegovih prepoznatljivih  popratnih sadržaja. 

Iako je najavljena  u gradskom parku  zbog  bojazni od kiše premještena je u prostor  Foto kluba F4 , a na displeyu u gradskom parku  tijekom trajanja Novogradiškog glazbenog ljeta Novogradiščani i njihovi gosti  moći će se razgledati  postav izložbe.  Ove su godine izložene najbolje fotografije 17. bjelovarskog salona fotografije  „Šuma okom šumara“ s  međunarodnim sudjelovanjem. Među nagrađenim autorima  su i Goran Dorić i  Igor Vrbanić,  djelatnici Uprave šuma Nova Gradiška. Treba dodati da je Goran Dorić najnagrađivaniji autor  ovog prestižnog fotografskog natječaja. 

Mario Bošnjak,  predsjednik Hrvatskog šumarskog društva Nova Gradiška  i gradonačelnik  Vinko Grgić  govorili su o značaju koji ova izložba  zauzima u sadržajima Novogradiškog glazbenog ljeta, a  predsjednik Hrvatskog šumarskog društva Oliver Vlainić o Bjelovarskom salonu fotografija  „Šuma okom šumara“  i natječaju koji je davno izašao iz okvira Hrvatske. Tako je početkom 2001. godine u zgradi UN-a u New Yorku  u povodu Svjetske godine šuma postavljena izložba fotografija iz   ciklusa „Šuma okom šumara“, na kojoj su bile izložene  i fotografije našeg sugrađanina Gorana Dorića, Marka Kumića iz Cernika i Hrvoja Čelikovića iz Rešetara.

Related Post

KOMUNALNO PODUZEĆE SLAVČA

Autor - 18/11/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 18. studenog 2013. – Današnji lijep dan djelatnici Komunalnog poduzeća „Slavča“ iskoristili su za sađenje posljednjih sadnica, od…