Trenkovci sudjelovali na manifestaciji „Čepinski suncokreti“ u Čepinu

2134 0

Autor Vesna Vlaović

ČEPIN / NOVA GRADIŠKA – „Čepinski suncokreti“ tradicionalna je manifestacija koju su 17. godinu za redom organizirali Općina Čepin i kulturno umjetničko društvo „Ivan Kapistran Adamović“. Kao njihovi gosti, na toj su manifestaciji protekle subote nastupili članovi Hrvatske kulturno umjetničke udruge „Trenk“ iz Nove Gradiška.

Čepinski suncokreti“ i ove su godine okupili mnoge zaljubljenike u tradicijsku pjesmu, ples i običaje. Na smotri folklora nastupilo je sedam društava, a Trenkovci su se predstavili pjesmama i plesovima brodske Posavine.

-Dragi prijatelji iz KUD-a iz Čepina bili su gosti na našem uskrsnom koncertu „Trenk i prijatelji“, kada su oduševilipubliku u Novoj Gradiški. I mi smo njima jednako uzvratili veselim koreografijama, pjesmama i plesovima iz našega kraja. Publika je bila i više nego zadovoljna, posebno zbog naših članova koji pored pjesme i plesa rado „ubace“ i poneki skeč iz stvarnog života. Hvala još jednom domaćinima na gostoprimstvu, bilo nam je jako lijepo, naša mlađa i starija skupina izvrsno se provela na fešti uz TS „Zvona“, a sklopljena su neka nova prijateljstva, što je i cilj ovakvih susreta, kaže Verica Vuković, predsjednica HKUU „Trenk“.

Pred Trenkovcima je i dalje puno posla i planova. Već ovoga petka sudjeluju u župnim svečanostima u Župi Kraljice sv. Krunice Nova Gradiška povodom blagdana ove Župe, kada će momci i djevojke nositi kip Gospe i baklje. Nakon toga slijede intenzivne pripreme za tradicionalni koncert uz Dan grada Nova Gradiška, „Sačuvajmo običaje stare“. Kao i prijašnjih godina, u dvodnevnom koncertu prikazat će do sad naučene pjesme i plesove, ali i novu humorističnu predstavu. (Vesna Vlaović)

Related Post