OBNOVA DRUŠTVENOG DOMA

1563 0

NOVA GRADIŠKA, 3. listopada 2013. – Predstavnici gradske vlasti gradonačelnik Željko Bigović i zamjenik gradonačelnika za gospodarstvo Dario Ban posjetili su danas novoobnovljeni prostor dvorane Društvenog doma.

Početkom školske godine predstavnici Gimnazije obavijestili su gradske čelnike o problemima vezanim za derutnu unutrašnjost Društvenog doma i moguće opasnosti po učenike za vrijeme odvijanja redovne nastave tjelesnog odgoja. Nedugo poslije apela promtno se krenulo u realizaciju saniranja plafona koji je, načet zubom vremena, visio na južnom dijelu dvorane i time predstavljao opasnost po učenike Gimnazije. Potom je krenula rekonstrukcija dotrajalih azbestnih ploča na istočnom dijelu građevine koje su propuštale padaline. Navedene radove kao i kompletno ličenje, promjenu prozora, popravljanje rasvjetnih tijela, postavljanje pločica u sanitarnim čvorovima i svlačionicama kao i njihovo kompletno renoviranje izveli su radnici iz sustava javnih radova koordinirani gradskim stručnim nadležnim službama za izvođenje građevinskih zahvata.

Naime, prema riječima predstavnika grada i ravnateljice Gimnazije Nade Peleh-Serenčeš u dvoranu Društvenog doma nije se ništa ulagalo u popravke još od 2007. godine, stoga su novoizabrani čelnici grada odlučili uvrstiti ovu rekonstrukciju kao prioritetnu na samome početku mandata. Zanimljivost je ta da, usprkos lošem stanju, dvoranu nije zaobišla jedna rashodno po grad značajna investicija prošle godine. Prema riječima gradonačelnika Bigovića radi se o solarnim panelima za namjenjenim za toplu vodu u vrijednosti investicije od 85.000 kuna postavljenima upravo na stare krovne salonit ploče na navedenoj istočnoj strani dvorane.

Osim Gimnazije dvoranu koriste i mnogi klubovi, udruge, društvene manifestacije i ,barem do sada, organizatori koncerata koji se, prema riječima gradonačelnika, više neće organizirati u ovom prostoru.

Nakon provjere zavrešenih radova i konzultiranja sa predstavnicima Gimnazije kao glavnog korisnika prostora odlučeno je da će grad investirati i u novi parket.

Dosadašnja ulaganja od 100.000 kuna zasigurno nisu mala ako uzmemo u obzir financijsku situaciju u kojoj se grad nalazi. No, Društveni dom je građevina od bitnog društvenog značaja ne samo za potrebe Gimnazije nego i za brojne sportske aktivnosti i manifestacije među kojima su „Poljoprivredno-poduzetničke ideje“ i tradicionalni adventski sajam.

Ostaje za vjerovati da je Društveni dom upravo zbog navedenih vrijednosti, prije svega materijalnih, nažalost poslužio kao jamstvo za hipotekarni kredit za vrijeme prethodne vlasti.

 

VIŠE U AUDIO IZJAVI GRADONAČELNIKA BIGOVIĆA:

{saudioplayer}../audio/bigovicdd.mp3{/saudioplayer}


Related Post

SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

Autor - 02/06/2015 0
Moguće je da otvoreno razmimoilaženje predstavniče i izvršne vlasti dovede i do političke krize Novoj Gradiški i krize u funkcioniranju…

Novogradiški ratni spomenar

Autor - 25/10/2011 0
Zapovjedništvo 121. brigade HV-E preuzelo je 1. listopada 1991. godine odgovornost za ratište, obranu Nove Gradiške i vođenje oružane borbe…

HEROJI

Autor - 21/09/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 21. rujna 2012. – Pripadnici 121. brigade HV-e svečano će obilježili 21. obljetnicu ustroja brigade u subotu 29.…